Τέμπη: Ποιος διοχέτευσε τα μονταρισμένα ηχητικά ντοκουμέντα στην δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την τραγωδία

Τέμπη: Ποιος διοχέτευσε τα μονταρισμένα ηχητικά ντοκουμέντα στην δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την τραγωδία

«Το Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει σήμερα αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη, που «ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ, λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως προκύπτει από νεότερα έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που παρουσιάζει η εφημερίδα, η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία – όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο – αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά.

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για την αποκάλυψη του «Βήματος της Κυριακής» που «είδε» σήμερα το φως της δημοσιότητας και προσθέτει μία νέα διάσταση στην τραγωδία των Τεμπών.

«Η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι παραδόθηκαν οι ηχογραφήσεις του ΟΣΕ σε αστυνομικό της τροχαίας Λάρισας – όπως περιγράφεται από έγγραφα που δημοσιεύει το ”Βήμα της Κυριακής”’ – στις 3 Μαρτίου 2023. Πήγε υπάλληλος του ΟΣΕ και τους παρέδωσε τα σχετικά στικάκια», είπε αρχικά ο αστυνομικός συντάκτης.

Και τόνισε: «Όμως το ερώτημα είναι: πώς αυτές οι συνομιλίες από έναν κρατικό χώρο του ΟΣΕ, όπου έχουν πρόσβαση μόνο κρατικοί υπάλληλοι, βγήκαν από την 1η Μαρτίου 2023 λίγες ώρες αργότερα οι επίμαχοι διάλογοι;».

Σήμερα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ με ανακοίνωσή της λέει ότι στις 3 Μαρτίου δώσαμε τα στικάκια, υπάρχει μία δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη την  1η Φεβρουαρίου 2024 στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που λέει:

«Ήμουν εγώ αυτός που λίγες ώρες μετά το δυστύχημα φώναξα την Αστυνομία και πήγα με εξουσιοδοτημένο άτομο, γιατί, ξέρετε, τις καταγραφές δεν μπορεί να τις πάρει όποιος να ‘ναι. Αυτός που μπαίνει έχει εξουσιοδότηση από τον Οργανισμό, μπαίνει με κωδικό, τα καταγράφει στα στικάκια και φαίνεται ποιος μπήκε, τι ώρα μπήκε και τι κατέγραψε. Άρα εγώ ήμουν αυτός που κάλεσα την Αστυνομία να τους παραδώσω τα στικάκια».

Μάλιστα, ο αστυνομικός συντάκτης παρουσίασε και το έγγραφο που δείχνει την απομαγνητοφώνηση των αρχικών συνομιλιών που έγιναν πράγματι από την ΕΛ.ΑΣ

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA υπογράμμισε το ερώτημα: «Ποιος διέρρευσε τις μονταρισμένες συνομιλίες, οι οποίες ήταν κλειστές σε κρατικό χώρο από την 1η Μαρτίου και όπως παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα στις αρμόδιες αρχές της τροχαίας της Λάρισας που έκανε την σχετική έρευνα δόθηκαν στις 2 και 3 Μαρτίου 2023».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα