Ιερά Σύνοδος: Η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορταστεί στη Μονή Πετράκη αντί της Μητρόπολης

Ιερά Σύνοδος: Η Κυριακή της Ορθοδοξίας θα εορταστεί στη Μονή Πετράκη αντί της Μητρόπολης

«Ιερός πόλεμος» και κλιμάκωση της κόντρας Εκκλησίας- Πολιτείας με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Τα ιερά αντίποινα της Εκκλησίας εκφράστηκαν με μια πρωτοφανή απόφαση της Ιεράς Συνόδου: Η Κυριακή της Ορθοδοξίας να εορταστεί στις 24 Μαρτίου, στην Ιερά Μονή Πετράκη, και όχι στον Μητροπολιτικό Ναό όπως γίνεται παραδοσιακά.

«Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη», αναφέρει η Ιερά Σύνοδος.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, η απόφαση αυτή είναι ένα σαφές μήνυμα προς όσους ψήφισαν το νομοσχέδιο ότι η Εκκλησία δεν επιθυμεί την παρουσία πολιτικών προσώπων, αλλά ούτε ακόμη και της Προέδρου της Δημοκρατίας στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Αιχμές Ιερώνυμου και πολιτικές αντιδράσεις

Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσερχόμενος στη συνεδρίαση άφησε αιχμές για το ψηφισθέν νομοσχέδιο.

«Η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα αφού δούμε όλη την γκάμα των θεμάτων σιγά σιγά. Πάντως σας βλέπω νέους να κάνετε βαπτίσεις, γάμους δεν σας εύχομαι τέτοιου είδους», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Βεβαίως και αισθάνομαι ότι μπορώ να πάω στην εκκλησία. Όπως πήγαινα και στο παρελθόν. Νωπές οι αντιδράσεις από το νομοσχέδιο, θεωρώ ότι θα επικρατήσει η λογική και οι ψύχραιμες φωνές και θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις», είπε ο Γιάννης Σαρακιώτης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πολύ αρνητικό για την ίδια την εκκλησία. Πρέπει να το αντιληφθεί αυτό και ο αρχιεπίσκοπος», είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να μπει στην εκκλησία», διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος κατήγγειλε ότι έλαβε απειλητική επιστολή από το Μέτωπο Νεολαίας της «Χρυσής Αυγής» επειδή ψήφισε τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι Συνοδικοί ιεράρχες αποφάσισαν πάντως ότι το επίσημο γεύμα θα διοργανωθεί στη Μονή Πετράκη με προσκλήσεις που θα αποστείλει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Μετά τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, η Προεδρία της Δημοκρατίας προχώρησε σε μία ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα