Στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομοφύλων στην Ελλάδα - Τι λέει το ζευγάρι

Στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομοφύλων στην Ελλάδα - Τι λέει το ζευγάρι

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Σταύρος Γαβριηλιάδης και ο Δημήτριος Ελευσινιώτης έχτισαν μαζί μια ζωή. Αγόρασαν ένα σπίτι και δημιούργησαν οικογένεια. Σύμφωνα όμως με την ελληνική νομοθεσία, δεν μπορούσαν να παντρευτούν ή να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς των τριών παιδιών τους – μέχρι αυτή την εβδομάδα, γράφει σήμερα το πρακτορείο Bloomberg.

«Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη την ισότητα στον πολιτικό και τα γονικά δικαιώματα σε όλους τους 10,5 εκατομμύρια πολίτες της χώρας και να επιτρέψει στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν. Είναι η πρώτη κατά πλειοψηφία χριστιανική ορθόδοξη χώρα που κάνει αυτό το βήμα και πλέον ξεχωρίζει σε μια περιοχή που αντιτίθεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή», σημειώνει το δημοσίευμα.

Το ζευγάρι, στο οποίο αναφέρεται το Bloomberg, είναι εκείνο που δημοσίευσε σήμερα την πρώτη αγγελία γάμου σε ελληνική εφημερίδα. «Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα», δήλωσε ο Γαβριηλιάδης. «Ίσως είμαστε οι πρώτοι που θα παντρευτούμε».

Μάλιστα, ο Σταύρος Γαβριλιάδης μιλώντας στο Bloomberg, επισήμανε ότι πλέον λύθηκαν πολλά προβλήματα και ότι μετά τον γάμο θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτριου.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα… Τα κοστούμια και οι βέρες είναι ήδη έτοιμα. Ίσως είμαστε εμείς το πρώτο ζευγάρι που θα παντρευτεί. Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα. Ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς μου».

Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης: Εγώ θα τελέσω τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού

«Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το γάμο. Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του, αλλά νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, σιγά – σιγά, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν το γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS «Update» και τους Στέλλα Παπαμιχαήλ και Γιώργο Σιαδήμα, με αφορμή την τέλεση, στη Νέα Σμύρνη, του πρώτου γάμου ομόφυλου ζευγαριού, σε συνέχεια και της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή χθες, 15η Φεβρουαρίου.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε, ακόμη: «Αντιδράσαμε κανονικά, όπως θα έπρεπε να αντιδράσουμε σε κάθε τέτοια περίπτωση που αφορά ένα γάμο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

(…) Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια επικοινωνία με τους με τους κυρίους. Μετά τους εξηγήσαμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις μέρες που πρέπει να περάσουν για να εκδοθεί η άδεια.

Είναι όπως σε όλες τις περιπτώσεις που περιμέναμε να γίνει νόμος του κράτους και από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου με το ΦΕΚ και με τις εγκυκλίους τις διευκρινιστικές, για να προχωρήσουμε κανονικά στην τέλεση και του πρώτου γάμου αλλά και των υπόλοιπων γάμων, όλων των υπόλοιπων συμπολιτών μας που θέλουν να παντρευτούν.

(…) Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του, αλλά νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, σιγά – σιγά, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν το γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον.

Έχω και τρεις συναδέλφους αντιδημάρχους που με αναπληρώνουν σε περίπτωση που δεν μπορώ εγώ να τελειώσω το γάμο, αλλά εγώ είμαι ο αρμόδιος.

Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το γάμο».

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα