Γλυφάδα: Υπάρχουν ένοχα μυστικά που δε θα βγουν ποτέ – Ο Σταύρος Μπαλάσκας για το μακελειό στη ναυτιλιακή

Γλυφάδα: Υπάρχουν ένοχα μυστικά που δε θα βγουν ποτέ – Ο Σταύρος Μπαλάσκας για το μακελειό στη ναυτιλιακή

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για το μακελειό στην Γλυφάδα, όταν, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ο 76χρονος δράστης εισέβαλε και σκότωσε τρία άτομα σε ναυτιλιακή εταιρεία, βάζοντας στη συνέχεια τέλος και στη δική του ζωή.

«Υπάρχουν ένοχα μυστικά που δε θα βγουν ποτέ»

«Οικονομικά, πάνε στην μπάντα. Ο άνθρωπος στα 76 του είχε χρήματα να μην κοιτάξει πίσω καν, ό,τι και να του λέγανε και να του έκαναν, να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του σαν μεγιστάνας», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Αυτό το σπίτι που λένε, δεν το χρησιμοποιούσε πολύ αυτός γιατί περισσότερο ήταν στους Πεταλιούς. Δεν είχαν καν το δικαίωμα αυτοί να τον βγάλουν και αυτό ακούστηκε από την αρχή. Μιλάμε για το σπίτι της οδού Τσιτσάνη, στην Γλυφάδα. Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα ποιος έχει στείλει το μήνυμα (σ.σ. με τις απειλές). Ήταν άδειο, επιπλωμένο και ερχόταν και έμενε ανά τακτά χρονικά διαστήματα όταν ήταν στην Αθήνα γιατί τον περισσότερο χρόνο του τον περνούσε στους Πεταλιούς».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Εδώ υπάρχουν ένοχα μυστικά που δε θα βγουν ποτέ και το καταλαβαίνουμε γιατί, πρώτον, με την κύρια ανακοίνωση, εντός εισαγωγικών, της οικογένειας και με την επανένωση των δύο αδελφών τώρα που βγάλαν από κοινού, οι άνθρωποι οι οποίοι είχαν διαχωριστεί για παραπάνω από 300 εκατ. δολάρια, ενώθηκαν. Ενώθηκαν και πάρα πολύ σφιχτά, από όσα μαθαίνω, για να σταματήσει το θέμα εδώ για να μην σκαφθεί και να μην βγει τίποτα πλέον από παλιά στην επιφάνεια. Νομίζω ότι σιγά σιγά από πάνω μπαίνει πέπλο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα:

«Για τις αποκαλύψεις που θέλουν να έχουν μια τροχοπέδη και να σταματήσει εδώ, να μην βγουν άλλα πράγματα στην επιφάνεια, έχουν ενωθεί, έβγαλαν κοινή ανακοίνωση και λένε σταματήστε το εδώ πέρα. Αν έχουν κάποιες οικονομικές διαφορές, έχουν μείνει αυτοί οι δύο να τις βρουν και προσωπικά νομίζω θα τις βρουν. Τους ένωσε αυτή η κατάσταση γιατί ενδεχομένως να κρίνεται και επικίνδυνη διότι μπορεί να αναδύσει καταστάσεις και πράγματα τα οποία δε θέλει ούτε ο ένας ούτε η άλλη».

«Πάντα ο στόχος είναι το πρώτο άτομο»

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του CSI INSTITUTE, Κέλλυ Ιωάννου, σημειώνει:

«Πρόκειται για έναν μαζικό δολοφόνο. Η εγκληματολογική έρευνα αυτό που δείχνει για τα κίνητρα των μαζικών δολοφόνων, είναι ότι είναι ιδεολογικά, που σε αυτήν την περίπτωση το αποκλείουμε. Το άλλο είναι τα ερωτικά τρίγωνα με εμπλοκή εκδίκησης και το τρίτο είναι το οικονομικό. Αυτό δε σημαίνει ότι όλα αυτά δεν μπορούν να συνυπάρχουν. Μπορεί το κίνητρο να είχε να κάνει με παραπάνω προσωπικές σχέσεις που είχαν επισυναφθεί μεταξύ τους και μέσα σε αυτό, λόγω της σχέσης αυτής, να εμπλεκόταν και το οικονομικό. Ο άνθρωπος είναι πολύ ματαιόδοξο ον και ποτέ δεν ξέρεις τι έχει στο μυαλό του».

Όπως λέει η ίδια:

«Για εμένα έχει και έναν συμβολισμό και η τοποθεσία που έγινε, δείχνει και κάτι άλλο για το κίνητρο. (…) Σε αυτού του τύπου τις μαζικές δολοφονίες, πάντα ο στόχος είναι το πρώτο άτομο και από εκεί και πέρα εμπλέκονται και κάποιοι άλλοι οι οποίοι μπορεί να είναι παράπλευρες απώλειες ή μπορεί να θεωρούνται το ίδιο υπαίτιοι για τον δράστη αλλά να υπάρχει ο κυρίαρχος στόχος».

Η ίδια σημειώνει πως:

«Αυτή η υπόθεση δεν πρέπει να περάσει έτσι από τη Δικαιοσύνη, για εμάς τους εγκληματολόγους σημασία έχει και η έρευνα γιατί αυτή θα φέρει καρπούς για την αποτροπή μελλοντικών τέτοιων κινήσεων».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα