Γιατί το θωρακισμένο SUV δεν προστάτεψε τον Βαγγέλη Ζαμπούνη

Γιατί το θωρακισμένο SUV δεν προστάτεψε τον Βαγγέλη Ζαμπούνη

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης δολοφονήθηκε στον Νέο Κόσμο μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του.

Το αυτοκίνητο ήταν γνωστής μάρκας SUV και ήταν θωρακισμένο στην κατηγοριά Β6.

Αυτή η κατηγορία, σύμφωνα με τον ειδικό θωρακισμένων αυτοκινήτων Δημήτρη Ασημακόπουλο που μίλησε στην εκπομπή «Action Τώρα», αντέχει πυροβολισμούς από Καλάσνικοφ καθώς προστατεύει από αυτόματο τυφέκιο -προδιαγραφών ΝΑΤΟ και βομβιστική ενεργεία.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί δεν άντεξε τους πυροβολισμούς. Όπως αναφέρει ο κ. Ασημακόπουλος, το παράθυρο άντεξε και άρχιζε να σπάει από τον δεύτερο γεμιστήρα και μετά.

Μάλιστα ο Δημήτρης Ασημακόπουλος είπε ότι το θύμα θα μπορούσε να βάλει μπροστά και να φύγει, καθώς μεσολαβούσαν κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να σπάσει το τζάμι. Αυτό δεν έγινε γιατί πιθανόν ο Βαγγέλης Ζαμπούνης να τρομοκρατήθηκε και να έπεσε απλά κάτω.

Μάλιστα ο ειδικός των θωρακισμένων αυτοκινήτων επεσήμανε ότι ακόμα και την στιγμή που ο δράστης ανοίγει την πόρτα για να τον πυροβολήσει εξ επαφής το παράθυρο φαίνεται ότι έχει αντέξει.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τον κ. Ασημακόπουλο, το παράθυρο δεν άντεξε επειδή δέχτηκε πολλούς πυροβολισμούς μαζί, αλλά θα μπορούσε να είχε προστατεύσει το θύμα αν αυτός είχε βάλει μπρος το αυτοκίνητο και είχε φύγει.

Στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε ότι τέτοια αυτοκίνητα «δεν μπορείς να χτυπήσεις από τόσο κοντά, εξοστρακίστηκαν οι σφαίρες και βρέθηκαν σε μπαλκόνια δεξιά αριστερά».

 Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα τεθωρακισμένα αυτοκίνητα στοιχίζουν από 450.000 ευρώ και πάνω και είναι συνήθως εργοστασιακά.

 
Οι αστυνομικοί αντικρίζουν τον νεκρό Βαγγέλη Ζαμπούνη
Βίντεο με τη στιγμή που οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκουν νεκρό τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο ίδιος εκτελέστηκε με πάνω από 100 σφαίρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα