Συνελήφθη 37χρονος που καλούσε στο διαδίκτυο τους πολίτες να πάρουν τα όπλα

Συνελήφθη 37χρονος που καλούσε στο διαδίκτυο τους πολίτες να πάρουν τα όπλα

Στη σύλληψη ενός 37χρονου, ο οποίος φέρεται να έκανε αναρτήσεις στο twitter ενάντια σε όλα τα κόμματα, το Σύνταγμα και τους αστυνομικούς καλώντας ακόμη και «να πάρουμε τα όπλα», προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το απόγευμα της Τετάρτης (24/5).

Ο 37χρονος κατηγορείται για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, πρόκειται για έναν 37χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος διαμένει μαζί με την μητέρα και τον αδερφό του στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μεταξύ άλλων, στις αναρτήσεις που έκανε το τελευταίο 6μηνο καλούσε «να εξεγερθούμε» και «να τα κάψουμε όπως το 2008».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες ο ίδιος δήλωσε πως δεν καταλάβαινε ότι έκανε κάτι κακό και πως έχει μετανιώσει.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από τη σταχυολόγηση των οποίων προέκυψαν ενδείξεις σχετικά με την εμπλοκή του ανωτέρου ημεδαπού στη διαχείριση προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου προέβαινε σε αναρτήσεις με περιεχόμενο δημόσιας προτροπής και διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαδικτυακής έρευνας που διενεργήθηκε, εντοπίσθηκαν οι επίμαχες αναρτήσεις καθώς και πλήθος δημοσιεύσεων με συναφές περιεχόμενο, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο 6μηνο με την πιο πρόσφατη να έχει γίνει την προηγούμενη μέρα (23-05-2023).

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου της οικίας του ημεδαπού.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ταυτοποιήθηκε προανακριτικά ως διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB flash drive) και 2 σκληροί δίσκοι υπολογιστή.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα