Απαγωγή Κυπαρίσση: Εντοπίστηκε μέρος από τα χρήματα που είχαν δοθεί ως λύτρα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος απελευθερώθηκε το πρωί της Παρασκευής. Το πρωί του Σαββάτου προσήχθησαν στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής τρεις ύποπτοι. Πρόκειται για δύο άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών (ζευγάρι με έναν από τους υπόπτους). Οι τρεις προσαχθέντες βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και εξετάζεται ο ρόλος τους στην υπόθεση.

Λίγες ώρες μετά την προσαγωγή τριών υπόπτων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, πληροφορίες αναφέρουν πως βρέθηκε μέρος των χρημάτων που είχαν δοθεί ως λύτρα για την απελευθέρωση του 40χρονου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικές Αρχές έχουν ήδη εντοπίσει και μέρος των χρημάτων που έδωσε η οικογένεια του επιχειρηματία στους απαγωγείς ως λύτρα! 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται  μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στα δυτικά προάστια, καθώς αναζητούνται  ακόμη δύο με τρία άτομα που φέρεται ότι συμμετείχαν στην απαγωγή.

Αύριο αναμένεται επίσημη ανακοίνωση  από την Αστυνομία για το πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Πρωινές ώρες σήμερα 5/3/22 προσήχθησαν στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής και προσωπικής ελευθερίας 41χρονος, 34χρονος και 39χρονη ημεδαποί, οι οποίοι εξετάζονται για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση αρπαγής επιχειρηματία. 

 Ο 40χρονος επιχειρηματίας έπεσε θύμα αρπαγής στις 29 Δεκεμβρίου 2021 κοντά στο σπίτι του στην περιοχή Ντράφι και οι απαγωγείς τότε είχαν επικοινωνήσει με τον αδελφό του και είχαν ζητήσει ως λύτρα 1.000.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία: Είναι σοκ όλη αυτή η φάση

 «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» είπε ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος της περιπέτειας δύο μηνών που έζησε με την απαγωγή του.

«Είναι σοκ όλη αυτή η φάση. Ήμουν σε ένα δωμάτιο τόσο καιρό» είπε ο 40χρονος.

«Μου είπαν “κατέβα κάτω”, μου έβαλαν χειροπέδες και μου φόρεσαν κουκούλα πριν με βάλουν στο αυτοκίνητο», περιέγραψε για τη στιγμή της απαγωγής του, στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

«Μιλούσαν καθαρά ελληνικά οι απαγωγείς. Πρώτη μέρα βγήκα στον ήλιο και τον αέρα. Χρειάζομαι χρόνο», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Είναι σοκ όλη αυτή η φάση. Ήμουν σε ένα δωμάτιο τόσο καιρό» είπε ο 40χρονος.

Θεοδωρικάκος: Συνελήφθησαν οι δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία μέσα σε 24 ώρες από την απελευθέρωσή του

Κάνουμε πράξη παντού το σύνθημα “ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού”, υπογράμμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις που έκανε σήμερα από τη ΓΑΔΑ, όπου έσπευσε προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

 Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η ΕΛ.ΑΣ. πέτυχε την απελευθέρωση του απαχθέντος επιχειρηματία και τη σύλληψη των δραστών, που έκαναν την απαγωγή, μέσα σε 24 ώρες από την απελευθέρωσή του.

“Είναι σπουδαίο και για την Πολιτεία και για τους πολίτες να αισθανόμαστε ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της αποτελεσματικά”, τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή την εξιχνίαση υποθέσεων που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, δίνοντας συγχαρητήρια στην Αστυνομία για την ταχύτητα και τον επαγγελματισμό, που έχει επιδείξει.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα, στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη, στην εξιχνίαση της τετραπλής δολοφονίας στην Ανδραβίδα μέσα σε 48 ώρες, στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία και στην εξιχνίαση της μεγάλης ληστείας σε χρηματαποστολή στην Αθήνα. “Συνεχίζουμε δυναμικά με σχέδιο, σκληρή δουλειά ενάντια σε κάθε απειλή που αφορά στην ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας”, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα