Αύξηση κρουσμάτων και διασωληνώσεων στη βόρεια Ελλάδα. Έκκληση για εμβολιασμούς

Αύξηση κρουσμάτων και διασωληνώσεων στη βόρεια Ελλάδα. Έκκληση για εμβολιασμούς

Ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα με τον αριθμό των εμβολιασθέντων να παραμένει πολύ χαμηλά και τις εντατικές να έχουν σχεδόν γεμίσει.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι είναι πιθανό να ζήσουμε εικόνες του περασμένου Νοεμβρίου και ζητούν τη λήψη μέτρων, ενώ ήδη 7 από τις από τις 14 Περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας είναι σε περιοριστικά μέτρα.

Η εικόνα στο λεκανοπέδιο της Αττικής φαίνεται πάντως ότι είναι διαχειρίσιμη.

Χθες, καταγράφηκαν 1853 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα. Δυστυχώς, ακόμα 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της νόσου, 333 είναι διασωληνωμένοι . Οι 298 από αυτούς είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Ενημέρωση, ώστε να πεισθούν εκείνοι που ακόμη φοβούνται να εμβολιαστούν πρότεινε μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Γιώργος Παπαζήσης.

Για άλλη μία χρονιά, η περίοδος της γρίπης θα συμβαδίσει με την πανδημία της Covid-19 και η ανησυχία των ειδικών είναι να μην υπάρξει ταυτόχρονη έξαρση και των δύο λοιμώξεων.

Από αύριο, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, και έως το τέλος του μήνα, τα φαρμακεία αναμένεται να έχουν παραλάβει 1.600.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων από τα 4.000.000 που έχουν δεσμευθεί για τις ανάγκες της χώρας μας.

Χωρίς κενά κρεβάτια ΜΕΘ είναι στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα