Ανοιγμα των σχολείων: Στο τραπέζι της κυβέρνησης κίνητρα εμβολιασμού για τα παιδιά

Ανοιγμα των σχολείων: Στο τραπέζι της κυβέρνησης κίνητρα εμβολιασμού για τα παιδιά

Tα σχολεία ξεκινάνε τη Δευτέρα και είναι έκδηλη η ανησυχία των ειδικών για το τι πρόκειται να γίνει. Την ίδια στιγμή στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι να δοθούν κίνητρα για να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι ανήλικοι. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μέχρι και δωροκάρτες και είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθούν άμεσα.
Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί των παιδιών κατά του κορονοϊού, έχουν επιδοθεί κυβέρνηση και επιστήμονες, λίγα μόνο 24ωρα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στο τραπέζι ήδη βρίσκονται κίνητρα για τον εμβολιασμό των εφήβων.

Μεταξύ αυτών εξετάζεται να δοθεί:

1.Νέα «δωροκάρτα» για τις ηλικίες των 15 -17 ετών, στα πρότυπα του freedom pass των νέων 18-24 ετών.
2. ενώ ειδικά για τους 15άρηδες εξετάζεται να υπάρξουν παροχές… σε είδος σε (αθλητισμό, πολιτισμό και τεχνολογία) όπως για παράδειγμα: παροχή δεδομένων (data) στο κινητό τηλέφωνο.


Αναγκαία η τήρηση των μέτρων

Οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων παιδιών παραμένει μικρός επισημαίνει η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην “Κοινωνία ώρα MEGA”

«Μόλις ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία, μετά από 15 μέρες θα φανεί τι θα γίνει. Ο αριθμός των παιδιών που έχει εμβολιαστεί είναι μικρός. Θέλει μεγάλη προσοχή. Μάσκα και τήρηση αποστάσεων πρέπει να τηρηθούν. Τα παράθυρα στις τάξεις θα πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτά. Η πρότασή μας είναι συνεργεία έξω από κάθε σχολείο για να εμβολιαστούν παιδιά»

Μοναδική «ασπίδα» για τους μαθητές εν όψει της επιστροφής τους στα σχολεία αποτελεί το εμβόλιο λένε γονείς και λοιμωξιολόγοι.

Ο 13χρονος Κώστας αποφάσισε να εμβολιαστεί μόλις κόλλησε κορωνοϊό η γιαγιά του και την είδε να υποφέρει. Όπως λέει ο ίδιος δεν τον ανησυχεί που δεν έχουν εμβολιαστεί οι υπόλοιποι συμμαθητές του, γιατί γνωρίζει πως ως πλήρως εμβολιασμένος εάν νοσήσει, θα νοσήσει ήπια.

«Η γιαγιά μου είχε νοσήσει και είχε κάνει την πρώτη δόση, δεν πρόλαβε να κάνει την δεύτερη δόση. Ο παππούς μου κόλλησε και είχε κάνει και τις δύο δόσεις, και είχε μόνο βραχνάδα. Η γιαγιά μου το πέρασε χειρότερα. Την είδα να υποφέρει. Αυτό με έσπρωξε πιο πολύ, αλλά δεν είχα θέμα να το κάνω και πιο νωρίς το εμβόλιο. Είπα κατευθείαν στη μητέρα μου να πάω να εμβολιαστώ».

Ο ρυθμός των εμβολιασμών παιδιών και εφήβων μέχρι στιγμής δεν είναι ο επιθυμητός και το μεγάλο στοιχημα είναι να πεισθούν γονείς και παιδιά για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού το συντομότερο δυνατό.

Χαμηλή η προσέλευση στο εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου
Λίγα 24ωρα πριν την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία οι εμβολιαστικοί ρυθμοί είναι χαμηλοί.

Η κυβέρνηση έχει δώσει το πράσινο φως στο να κάνουν οι παιδίατροι τους εμβολιασμούς των παιδιών άνω των 12 ετών.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία
Με δύο self test την εβδομάδα για τους μαθητές θα ανοίξουν τα σχολεία, ενώ για τους καθηγητές προβλέπονται 2 rapid test την εβδομάδα.

Όποιος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό θα μπει σε καραντίνα 10 ημερών τουλάχιστον.

Σημειώνεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική και για τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα