Εμβολιασμός ή αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών. Ποιους αφορά - Οι κυρώσεις και τα πρόστιμα

Εμβολιασμός ή αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών. Ποιους αφορά - Οι κυρώσεις και τα πρόστιμα

Με τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ανοίγει ο κύκλος των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε κρίσιμους τομείς για τη δημόσια υγεία, και όπως ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, όσοι δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 16 Αυγούστου θα μπαίνουν σε αναστολή εργασίας.

Από την 1η Σεπτεμβρίου παίρνουν σειρά οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασας τον οδικό χάρτη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού .

 Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τη Δευτέρα ξεπεράσαμε μετά από πολύ καιρό τις 100 εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Ο Βασίλης Κικίλιας έστειλε το μήνυμα ότι το προσωπικό των δομών φροντίδας ευπαθών ομάδων, φροντίδας ηλικιωμένων, όπως και το προσωπικό των δομών υγείας, δημόσιων και ιδιωτικών, θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά αλλιώς θα απέχουν από την εργασία τους χωρίς αποδοχές.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε το υποχρεωτικό εμβολιασμό:

Όλου του προσωπικού ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ. Οι εργαζόμενοι μέχρι τις 16/8 θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη δόση και η ολοκλήρωση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Οποιος αρνείται να εμβολιαστεί απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών. Προβλέπεται πρόστιμο 50.000 ευρώ για τους αρνητές και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ.
Όλου του προσωπικού των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας: Δόθηκε χρονικό περιθώριο ως την 1/9 για την πρώτη δόση και η ολοκλήρωση πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Θα έρθει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα