Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τις μάσκες – Σχέδιο για τοπικά lockdown εάν συνεχιστούν οι παραβάσεις

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τις μάσκες – Σχέδιο για τοπικά lockdown εάν συνεχιστούν οι παραβάσεις

Αλλάζουν τα επόμενα 24ωρα οι έλεγχοι των περιορισμών, καθώς δε θα περιορίζονται στα καφέ και τα εστιατόρια αλλά θα δούμε να επανέρχονται στον δρόμο οι έλεγχοι για τις μάσκες.
Πέρα από τις συστάσεις που θα γίνονται στους πολίτες για σωστή χρήση της μάσκας, θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 300 ευρώ στους απείθαρχους.

Σημειώνεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, πλην της εστίασης, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται και σε ΙΧ, με τους αριθμούς των επιβατών να παραμένουν οι ίδιοι.

4 άτομα στα ΙΧ, με υποχρεωτική μάσκα όταν δεν είναι οικογένεια και 2 άτομα στα επαγγελματικής χρήσης (ταξί).

Εντατικοί θα είναι και οι έλεγχοι στην εστίαση, καθώς οι κανόνες με τους οποίους πρέπει να λειτουργεί είναι συγκεκριμένοι.

Οι πελάτες γίνονται δεκτοί μόνο σε εξωτερικούς χώρους και πρέπει να είναι καθήμενοι και όχι όρθιοι.

Οι αποστάσεις στα τραπέζια πρέπει να είναι από 0,70 έως 1,70 εκ. / 6 άτομα, ενώ αν κάποιος θέλει να σηκωθεί από το τραπέζι θα πρέπει να φοράει τη μάσκα του.

Η λειτουργία των ημιυπαίθριων χώρων θα γίνεται χωρίς κλιματιστικά.

 Ανησυχεί η χαλάρωση – Σχέδιο για τοπικά lockdown εάν συνεχιστούν οι παραβάσεις των μέτρων

Με ισχυρές προειδοποιήσεις ότι η πανδημία είναι ακόμη εδώ αλλά και με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ακόμη και επιβολής τοπικών lockdown σε περίπτωση νέας έξαρσης προχωρά η χώρα στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Κόσμος και ουρές στα καταστήματα, γεμάτες καφετέριες και εστιατόρια, αυξημένη κίνηση στους δρόμους, κορωνοπάρτι, μέτρα που ξεχάστηκαν μέσα σε ένα 48ωρο.

Αυτές οι εικόνες το πρώτο Σαββατοκύριακο της χαλάρωσης των μέτρων σήμαναν συναγερμό στην κυβέρνηση που σπεύδει τώρα να υπενθυμίσει σε όλους τους τόνους ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Εφησυχασμός & χαλάρωση
 Χαλάρωση των μέτρων, θετική πορεία εμβολιασμού και βελτιωμένη εικόνα στα νοσοκομεία, είναι οι τρεις παράγοντες που δημιουργούν αισιοδοξία, που όμως αποτελούν και παγίδα για μία ενδεχόμενη νέα έκρηξη της πανδημίας.

Τα SMS καταργήθηκαν, η εστίαση άνοιξε και το ωράριο διευρύνθηκε. Αρκετοί όμως φαίνεται πως πήραν το λάθος μήνυμα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα της επιστροφής στην κανονικότητα, οι μάσκες κατέβηκαν πιο χαμηλά και οι αποστάσεις μίκρυναν έξω από τα καταστήματα.

Ελευθέρια δε σημαίνει ανευθυνότητα

Ο διαφαινόμενος εφησυχασμός αλλά και το λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε με την πανδημία με τη χαλάρωση των μέτρων ανησύχησαν το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ειδικοί παρατηρούν με προσοχή την επιδημιολογική εικόνα της χώρας ενώ με αγωνία περιμένουν το αποτύπωμα από την η άρση των μέτρων.

Όπου χρειαστεί, οι απαγορεύσεις θα επιστρέψουν ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, προειδοποιεί η κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, με στόχο την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους καταναλωτές.

mega.com

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO