Ο δρόμος έγραψε: Παύλο, είσαι θυσία

Ο δρόμος έγραψε: Παύλο, είσαι θυσία

Το μήνυμα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» έστειλαν εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών από τον χώρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, συμμετέχοντας στη μεγάλη συναυλία για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Από νωρίς στον χώρο των Λιπασμάτων βρέθηκε αρκετός κόσμος, κυρίως νεαρής ηλικίας για να δώσει το δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση για τη μνήμη του 33χρονου μουσικού και ακτιβιστή που δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 2013.
Φωτογραφίες «Εφ.Συν.»

Διαδοχικά στη σκηνή ανέβηκαν για να παίξουν οι The Titz, No Hard Feelings, Άλλος Κόσμος, Ματούλα Ζαμάνη, Social Waste και Nightstalker.

Στίχοι όπως «τώρα ο δρόμος έγραψε μια ιστορία, τη συζητάν στα καφενεία, 2013, ο δρόμος έγραψε: Παύλο, είσαι θυσία» ηλέκτρισαν από νωρίς την ατμόσφαιρα.

«Μαζί στις πράξεις και όχι στα λόγια, για ελευθερία, δικαιοσύνη και τρυφερότητα» ήταν το σχόλιο της Ματούλας Ζαμάνη λίγο πριν ξεκινήσει το δικό της σετ.

Η Ματούλα Ζαμάνη αφιέρωσε στην αδερφή του Παύλου, Ρηνιώ, τους στίχους «πάρε τα δέντρα, τα βουνά, πάρε και λουλούδια, άσε μου μόνο τη φωνή για να σου λέω τραγούδια».

Λίγη ώρα αργότερα εκατοντάδες κόσμου τραγουδούσε «μάσκα δεν έχω να γυρνάω στο καρναβάλι ετούτο».

Αποθέωση για τη Ματούλα Ζαμάνη και «τι καλημέρα να σου πω άμα δεν σε αντικρίζω».

Το σύνθημα «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά» κυριάρχησε για ακόμη μια φορά και στη Δραπετσώνα.

Παρούσα και η Μάγδα Φύσσα, για έκτη χρονιά στη γιορτή του Παύλου...

Όλοι ανατρίχιασαν όταν, το λεπτό που ο Παύλος Φύσσας άφησε την τελευταία του πνοή, από τα μεγάφωνα έπαιζε το τραγούδι του με το κοινό να τραγουδά «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ». Αμέσως μετά ο χώρος γέμισε από το σύνθημα «Οργή και λύσσα για τον Παύλο Φύσσα».

Σήμερα Τετάρτη, οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη αντιφασιστική πορεία από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι μέχρι το κέντρο του Πειραιά. Φορείς, συλλογικότητες, σωματεία και αντιρατσιστικές οργανώσεις θα ζητήσουν «Ολοι μαζί, να σβήσουν οι ναζί».

Μια πορεία που στηρίζουν οι γονείς του Παύλου και τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει τη δυναμική της με τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων αποφασισμένων να μην παραδοθούν οι γειτονιές στο σκοτάδι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα