Ζάκυνθος - δολοφονία πατροκτόνου: Θυσιάστηκε για να μας σώσει. Σκευωρία: Τι υποστηρίζει ο αδελφός

Ζάκυνθος - δολοφονία πατροκτόνου: Θυσιάστηκε για να μας σώσει. Σκευωρία: Τι υποστηρίζει ο αδελφός

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της μητέρας του 27χρονου που κατηγορείται για την δολοφονία του πατέρα του στη Ζάκυνθο.

Με δάκρυα στα μάτια, μίλησε στο δικαστήριο της Πάτρας για τον εφιάλτη που ζούσε η ίδια και τα παιδιά της, στα χέρια του πρώην συζύγου της. Ο γιος της, Αλέξης, ξέσπασε σε λυγμούς.

«Ο γιος μου θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του από έναν πατέρα δυνάστη» ανέφερε, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star.

Η κυρία Μαρία προσπαθεί μέσα στη δικαστική αίθουσα να απαντήσει σε όλες τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας και πέφτει σε αντιφάσεις με τις ημερομηνίες κακοποiησης των παιδιών της. Ο Αλέξης από την πλευρά του δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του τόσο στην κατάθεση της μητέρας του όσο και της αδερφής του.

Αδελφή Αλέξη: «Κακοποiούσε και εμένα»

Η κακοποiηση των παιδιών του θύματος από τον ίδιο φαίνεται ότι ήταν κοινό μυστικό στη μικρή κοινωνία της Ζακύνθου. Είχαν γίνει δύο ανώνυμες καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2010. Η κοινωνική λειτουργός που κατέθεσε σήμερα ισχυρίστηκε ότι δεν πήρε καμία καταγγελία. Αναγκάστηκε όμως στην πορεία να παραδεχτεί ότι υπήρχε πρόβλημα

Συγκινητική ήταν και η κατάθεση του πατριού του Αλέξη που ισχυρίστηκε ότι ο 27χρονος άντεξε πολλά όλα αυτά τα χρόνια από τον πατέρα του.

Η ιστορία του Αλέξη που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

Ο Αλέξης σκότωσε τον πατέρα του τον Μάιο του 2018, όταν κατάλαβε ότι κακοποιούσε σeξουαλικά την αδερφούλα του μόλις 10 ετών.

«Ο πόνος των 26 ετών όπλισε το χέρι μου» είπε ο Αλέξης στις αρχές όταν τον συνέλαβαν.

Περιέγραψε έναν πατέρα δυνάστη που κακοποiούσε σeξουαλικά τον ίδιο και τα αδέρφια του, ενώ ξυλοκοπούσε τη μητέρα τους. «Η ζωή μαζί του ήταν εφιαλτική» ισχυρίστηκε. «Θόλωσα, τρελάθηκα και σήκωσα την καραμπίνα» είπε με δάκρυα στα μάτια.

Ο Αλέξης θα δικαστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Στο πλευρό του βρίσκονται όλοι όσοι τον γνωρίζουν, η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

«Δεν ήταν βίαιος ο αδελφός μου. Είχε πολλά λεφτά και λίρες

Σκευωρία και συκοφαντίες, χαρακτήρισε τα όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα της Ζακύνθου για τον αδελφό του ο θείος του Αλέξη, που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του. 

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τη Γιώτα Κηπουρού, το θύμα ήταν ένας φιλήσυχος και αγαπητός άνθρωπος στους συγχωριανούς του, ο οποίος φρόντιζε τα παιδιά του και δεν ήταν καθόλου βίαιος. 

Ο θείος του Αλέξη τόνισε πως ο αδελφός του έπαιρνε πάρα πολλά χρήματα ως μισθό και όπως του είχε πει ο ίδιος είχε χρήματα για να ζήσει αυτός και τα παιδιά του για πολλά χρόνια. 

«Ο αδελφός μου έπαιρνε ένα εκατομμύριο τον μήνα. Είχε πάρα πολλά λεφτά και λίρες», είπε, αλλά σε ερώτηση πού είναι αυτά τα χρήματα, αφού δε βρέθηκαν σε κανέναν τραπεζικό του λογαριασμό, απάντησε πως πιθανόν τα είχε κρύψει και δεν έχουν βρεθεί. 

Ισχυρίστηκε ακόμα πως αγαπούσε πολύ τα παιδιά του και τα φρόντιζε όσο καλύτερα μπορούσε. 

«Τα παιδιά τα αγαπούσε. Τα φρόντιζε, τα είχε καθαρά, πήγαινε στο σούπερ μάρκετ και γέμιζε το αυτοκίνητό του με πράγματα για εκείνα. Εγώ τον έβλεπα, δεν υπήρξε ποτέ βίαιος. Όλα αυτά είναι μια σκευωρία και συκοφαντίες», συνέχισε ο θείος του Αλέξη. 

Ωστόσο, είχε γίνει ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του θύματος για την κακοποίηση και την παραμέληση των δύο ανήλικων παιδιών του, κάτι που ο αδελφός του δεν μπόρεσε να εξηγήσει. 

Εκείνος επιμένει πως πρόκειται για μια φρικτή πατροκτονία και ζητά την παραδειγματική τιμωρία του ανιψιού του για να δικαιωθεί η μνήμη του αδελφού του. 

Την περασμένη Παρασκευή η μητέρα του Αλέξη με δάκρυα στα μάτια κατέθεσε στο δικαστήριο για τον βίαιο πρώην σύζυγό της και πατέρα του Αλέξη, ο οποίος, όπως είπε, κακοποιούσε την ίδια και τα παιδιά της, με αποτέλεσμα εκείνη να τον εγκαταλείψει για να γλιτώσει. 

Ο ίδιος ο Αλέξης, όταν ομολόγησε το έγκλημά του είπε πως θόλωσε όταν κατάλαβε πως ο πατέρας του κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη αδελφή του, όπως έκανε με τον ίδιο, αλλά και την αδελφή του. Όταν το μικρό κορίτσι του εκμυστηρεύτηκε τι περνούσε δεν μπορούσε να αφήσει τον πατέρα του να κάνει στα αδέλφια του, όσα έκανε και σε εκείνον. 

Ισχυρίστηκε ακόμα πως τη μοιραία βραδιά τον είχε πιέσει να του βρει μια γυναίκα για να συνευρεθούν ερωτικά, αλλιώς να του πήγαινε την αδελφή του. Οι δυο τους έδωσαν ραντεβού κι εκεί τον πυροβόλησε με καραμπίνα. 

Ο νεαρός έχει ζητήσει από το δικαστήριο μια δεύτερη ευκαιρία και έχει δηλώσει μετανιωμένος για το έγκλημά του. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα