Ανησυχία για τους Έλληνες στρατιωτικούς. Οι Τούρκοι άφησαν υπόνοια για ενδεχόμενο δόλο

Ανησυχία για τους Έλληνες στρατιωτικούς. Οι Τούρκοι άφησαν υπόνοια για ενδεχόμενο δόλο

Έντονη είναι η ανησυχία για την τύχη που θα έχουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς ο Τούρκος εισαγγελέας άφησε υπόνοια για ενδεχόμενο δόλο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εξέταση του τέταρτου αιτήματος για αποφυλάκιση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη ο εισαγγελέας σημείωσε πως η είσοδός τους σε τουρκικό έδαφος είναι ύποπτη καθώς, ως επαγγελματίες στρατιωτικοί, θα έπρεπε να έχουν στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού.

Από την πλευρά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ελεύθερο τύπο οι δύο στρατιωτικοί επανέλαβαν λακωνικά τις προγενέστερες καταθέσεις τους. «Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε κάποιο έγκλημα», δήλωσε ο Μητρετώδης. «Δεν είχαμε δόλο», είπε ο Κούκλατζης.

Ωστόσο, ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση, ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας σημείωσε πως η είσοδός τους σε τουρκικό έδαφος είναι ύποπτη καθώς, ως επαγγελματίες στρατιωτικοί, θα έπρεπε να έχουν στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Αγκυρα και έτσι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί διαθέτουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.

Ετσι καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα των τουρκικών αρχών οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το αίτημα αποφυλάκισης γιατί θεωρούνται ύποπτοι φυγής.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα