ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει ο Κασσελάκης στο ερωτηματολόγιο μετά το «άδειασμα» από Γεροβασίλη, Σπίρτζη και Ρήγα

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει ο Κασσελάκης στο ερωτηματολόγιο μετά το «άδειασμα» από Γεροβασίλη, Σπίρτζη και Ρήγα

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη το οποίο 5 μέρες πριν το Συνέδριο έβαλε θέματα αλλαγής ονόματος, λογότυπου ενώ θέτει και ταυτοτικό ερώτημα καλώντας τα μέλη να απαντήσουν αν θέλουν το κόμμα να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερά ή κεντροαριστερά.

Κι ενώ μαίνεται ο «πόλεμος» δηλώσεων, με τους Γεροβασίλη, Σπίρτζη και Ρήγα να «αδειάζουν» το ερωτηματολόγιο και την Θεοδώρα Τζάκρη να απαντά από την άλλη ότι δεν υπάρχουν θέματα ταμπού ενώ κάνει λόγο για «φιλοδοξίες αρχηγίσκων», ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει. 

Με ανάρτησή του το μεσημέρι παροτρύνει τα μέλη να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο λέγοντας πως οι αποφάσεις θα είναι «αρωγός για μένα και τα όργανα του κόμματος στις αποφάσεις μας».

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που αντιδρούν στο ερωτηματολόγιο ήδη φέρονται σε συνεννόηση προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για προετοιμασία κειμένου που θα ζητά από τον πρόεδρο την απόσυρση του ερωτηματολογίου.

Αναβρασμός 5 μέρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναβρασμός είναι μεγάλος στο εσωτερικό με τις διεργασίες λίγες μέρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου να «χτυπούν κόκκινο».

Το κλίμα των εσωτερικών αντιδράσεων εξωτερίκευσε το πρωί της Κυριακής με ηχηρό τρόπο η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία ανήκει στον κύκλο των συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα.

Με μια εξαιρετικά αιχμηρή δήλωσή της ζητά έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν το Συνέδριο, «πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ακολούθως, και ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ «άδειασε» και αυτός το ερωτηματολόγιο λέγοντας ότι δεν πρόκειται να το συμπληρώσει και πως αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί στο προηγούμενο συνέδριο.

«Πολλά από αυτά είναι ληγμένα ζητήματα. Μάλλον, δεν είναι ενημερωμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαφωνία πάντως με το ερωτηματολόγιο, του οποίου όπως λέει την ανάγκη και την σκοπιμότητα δεν κατανοεί λίγες μέρες πριν το Συνέδριο εξέφρασε και ο Πάνος Ρήγας, στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας κι επίσης στέλεχος από τον κύκλο των λεγόμενων «νεοπροεδρικών» που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το ερωτηματολόγιο αναφέρει, μεταξύ άλλων, «δεν συμβάλει στη μάχη που έχουμε να δώσουμε» και καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης.

«Στο Συνέδριο θα συζητηθούν μόνο τα κείμενα που έχει εγκρίνει η επιτροπή Θέσεων»

Στο μεταξύ, κομματικές πηγές διεμήνυαν το πρωί, επιχειρώντας να καθησυχάσουν, μετά την αντίδραση Γεροβασίλη πως το ερωτηματολόγιο «δεν είναι κάτι που θα συζητηθεί στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.  Είναι ένα ερωτηματολόγιο, το δεύτερο που έχει υποβληθεί στα μέλη.  Στο Συνέδριο θα συζητηθούν μόνο τα κείμενα που έχει εγκρίνει η επιτροπή Θέσεων».

Στέλεχος της ΠΓ σημείωνε με καχυποψία πως είναι «οξύμωρο» ο πρόεδρος να θέτει τέτοια ζητήματα λίγες μέρες πριν το Συνέδριο, και μάλιστα ενώ έχει λήξει ο προσυνεδριακός διάλογος, και να λέγεται ότι αυτά δεν θα συζητηθούν στο ανώτατο όργανο, διερωτώμενο με νόημα «πού θα συζητηθούν τότε και ποιος θα δώσει εξουσιοδότηση».

Πάντως, σε διαφορετικό μήκος κύματος από το κλίμα που εξέπεμψαν οι κομματικές πηγές, κινήθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκ των στελεχών της ΠΓ που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Με δήλωσή της στο «avgi.gr» επιτίθεται σε όσους αντιδρούν κάνοντας λόγο για «φιλοδοξίες αρχηγίσκων». Διεμήνυσε ταυτόχρονα πως η εντολή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εκλογή Κασσελάκη ήταν το «Άλλαξέ τα όλα» και πως «δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται» από την συζήτηση. 

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα