Άρση τραπεζικού απορρήτου για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη

Σε συμφωνία για την καθολική άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων δανειοληπτών επιθυμούν να υποβάλουν ή έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για ένταξη στο νόμο Κατσέλη κατέληξαν κυβέρνηση και θεσμοί.

Η άρση του τραπεζικού απορρήτου θα θεσμοθετηθεί τόσο για τις νέες αιτήσεις που θα υποβληθούν από εδώ και στο εξής όσο και για αυτές που έχουν υποβληθεί και σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει με τους εξής τρόπους:

Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι σήμερα θα πρέπει εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δέχονται να αρθεί το τραπεζικό τους απόρρητο. Σε περίπτωση που δεν προσκομίσουν την υπεύθυνη δήλωση η αίτησή τους δεν θα εκδικαστεί.

Όσοι υποβάλουν αίτηση εφεξής θα πρέπει να συναινέσουν στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου. Σε περίπτωση που δεν συναινέσουν, η αίτησή τους δεν θα παραλαμβάνεται από το δικαστήριο και άρα ο φάκελος θα θεωρείται ημιτελής και η αίτηση προστασίας δεν θα εκδικάζεται. Η άρση του τραπεζικού απορρήτου ισχύσει σήμερα μόνο για όσους κάνουν αίτηση ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Πηγή Πληροφοριών: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα