Λέκκας: Αισθητός και επιφανειακός ο σεισμός της Ρόδου - Δεν εμπνέει ανησυχία

Λέκκας: Αισθητός και επιφανειακός ο σεισμός της Ρόδου - Δεν εμπνέει ανησυχία

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, αναφορικά με την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 07:44 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου.

Μιλώντας στο CNN Greece, o κ. Λέκκας επισήμανε ότι «η δόνηση σημειώθηκε στο βόρειο άκρο της τεκτονικής πλάκας του Στράβωνα. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός, γιατί ήταν επιφανειακός και οι πληροφορίες του ΟΑΣΠ υποδεικνύουν ότι δεν έχουμε κάποια επίπτωση στο χώρο του νησιού».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΟΑΣΠ τόνισε ότι «δεν έχει προκληθεί πανικός στο νησί της Ρόδου, καθώς το φαινόμενο δεν εμπνέει κάποια ανησυχία», ωστόσο ανέφερε ότι «θα υπάρξουν κάποιοι μετασεισμοί μικρότερης έντασης».

Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «το φαινόμενο δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τον πολύ ισχυρό σεισμό που είχε σημειωθεί στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη Παρασκευή».

Ερωτηθείς και για τον ασθενή σεισμό των 3,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε κοντά στο Λιτόχωρο του νομού Πιερίας, λίγο μετά τη δόνηση στην Ρόδο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισήμανε πως «δεν εμπνέει καμία ανησυχία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα