Οι 13 χρυσοί άθλοι του Μίλτου Τεντόγλου - Φαινόμενο μέσα και έξω από τους στίβους

Οι 13 χρυσοί άθλοι του Μίλτου Τεντόγλου - Φαινόμενο μέσα και έξω από τους στίβους

«Βασιλιάς» στο άλμα εις μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου, έφτασε τα 13 μετάλλια στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. O Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό, νωρίτερα σήμερα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης, συνεχίζοντας τη συλλογή μεταλλίων.

Με το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης, ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε ο τέταρτος αθλητής με δύο συνεχόμενες πρώτες θέσεις σε αυτό το επίπεδο.

Παράλληλα, έχει ήδη κατακτήσει την κορυφή σε ευρωπαϊκό κλειστού και ανοιχτού στίβου, σε παγκόσμιο ανοιχτού και κλειστού, όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σήμερα μάλιστα δήλωσε ότι... ο αγώνας του ήταν «χάλια», μόλις λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

«Το πρωί ήταν πολύ δύσκολο, ελπίζω να μην ξαναγίνει. Ποιος πηδάει το πρωί;»Μίλτος Τεντόγλου, ετών 25 ή αλλιώς το μεγαλύτερο είδωλο που έχει γνωρίσει ποτέ αυτή η χώρα. 

 Μετάλιο, αλλά και μια «βόμβα»

Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου έριξε τη βόμβα και με δήλωση του στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ υποστήριξε πως αν περάσει η αλλαγή στη βαλβίδα τότε θα σταματήσει το μήκος και θα ασχοληθεί με το τριπλούν.

«Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση κι αυτή δεν βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν».

Και μετά έσκασε η βόμβα!

«Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν».

Στο πλευρό του Τεντόγλου ο Καρλ Λιούις

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι λίγο μετά τη δήλωση Τεντόγλου για την αλλαγή στην βαλβίδα, ο θρύλος του στίβου, Καρλ Λιούις, σχολίασε υπέρ του Έλληνα πρωταθλητή, λέγοντας ότι όλοι οι αθλητές πρέπει να ενημερώνονται για τις αλλαγές.

«Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές. Δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με αυτήν την αλλαγή μορφής. Έχω ακούσει τόσες απόψεις αλλά όχι από τους άλτες. Τώρα, κάθε άλτης πρέπει να μιλήσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα δεχτούν αυτές τις αλλαγές», ανέφερε στο σχόλιό του ο Καρλ Λιούις.

Όλα τα παραπάνω είναι απλά... ο Μίλτος Τεντόγλου.

Και η λίστα με τα μετάλλια δεν τελειώνει. Αυτά είναι τα 13 διεθνή μετάλλια του Τεντόγλου:

  • 2016 Ασημένιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του Μπίτγκοζ (με άλμα στα 7,91 μέτρα)
  • 2017 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων του Γκροσέτο (8,07μ.)
  • 2018 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού του Βερολίνου (8,25μ.)
  • 2019 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 του Γκέβλε (8,32μ.)
  • 2019 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης (8,38μ.)
  • 2021 Χρυσό στο Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο (8,41μ.)
  • 2021 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού του Τορούν (8,35μ.)
  • 2022 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου (8,52μ.)
  • 2022 Ασημένιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού του Όρεγκον (8,32μ.)
  • 2022 Χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού του Βελιγραδίου (8,55μ.)
  • 2023 Χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης (8,30μ.)
  • 2023 Χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού της Βουδαπέστης (8,52μ.)
  • 2024 Χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης (8,22μ.)

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι μόλις 26 ετών και όπως φαίνεται... θα συνεχίσει να γράφει ιστορία για την Ελλάδα για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο άνθρωπος Τεντόγλου

Ωστόσο ο Μίλτος Τεντόγλου δεν είναι μόνο ένας «χρυσός» αθλητής, αλλά και ένας άνθρωπος με τεράστιες ευαισθησίες. Ας θυμηθούμε όταν τον Φεβρουάριο του 2023 αποφάσισε να δημοπρατήσει το ζευγάρι με τα «επεισοδιακά» παπούτσια του, προκειμένου να ενισχύσει με τα έσοδα οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Πρόκειται για τα παπούτσια που φορούσε στο μίτινγκ του Τορούν και κρίθηκαν παράτυπα από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το άλμα του στα 8,40 μ. που εκείνη τη στιγμή ήταν η κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα