Στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες Τζόνσον από τα κορωνοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ

Στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες Τζόνσον από τα κορωνοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ

Νέες φωτογραφίες του Μπόρις Τζόνσον σε αποχαιρετιστήριο πάρτι πρώην συνεργάτη του στην Ντάουνινγκ Στριτ, τον Νοέμβριο του 2020, δημοσιεύτηκαν από το ITV News χθες Δευτέρα, αναζωπυρώνοντας τις κατηγορίες ότι ο βρετανός πρωθυπουργός παραβίασε τους δικούς του κανόνες κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με την αντιπολίτευση να ζητάει εκ νέου την παραίτησή του.

Στον Μπόρις Τζόνσον επιβλήθηκε πρόστιμο. Όχι όμως για εκείνη την εκδήλωση, αλλά για ένα πάρτι γενεθλίων του τον Ιούνιο του 2020. 

«Ο Σαντίκ έστειλε σήμερα επιστολή στον υπηρεσιακό αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, ζητώντας μια λεπτομερή εξήγηση για τους παράγοντες που ελήφθησαν υπόψη από τους ερευνητές όταν αποφάσισαν για τη λήψη μέτρων σε μεμονωμένες περιπτώσεις στην υπόθεση “Partygate” στην Ντάουνινγκ Στριτ», δήλωσε εκπρόσωπος του δημάρχου του Λονδίνου.

Συμπλήρωσε ότι έχει ζητήσει από την ηγεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας να απαντήσει δημόσια, «επειδή ανησυχεί ότι η εμπιστοσύνη των Λονδρέζων στην αστυνομία έχει κλονιστεί περαιτέρω από την έλλειψη διαφάνειας».

Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον απέφυγε να σχολιάσει όσα συνέβησαν στις 13 Νοεμβρίου, δηλώνοντας ότι ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις στο κοινοβούλιο, μόλις δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της έρευνας για τις εκδηλώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ που παραβίασαν το lockdown.

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του δημάρχου Σαντίκ Καν είναι και η εποπτεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Νομίζω πως η φωτογραφία, που πρώτη φορά είδα χθες, θα κάνει αρκετούς σε όλη τη χώρα να ξύνουν τα κεφάλια τους, απορημένοι που δεν επιβλήθηκαν ακόμη περισσότερα πρόστιμα», είπε σήμερα σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα