Κορονοϊός – Βουλγαρία: Η Κομισιόν προειδοποιεί για πιθανή βουλγαρική μετάλλαξη το χειμώνα

Κορονοϊός – Βουλγαρία: Η Κομισιόν προειδοποιεί για πιθανή βουλγαρική μετάλλαξη το χειμώνα

Πολλές είναι οι ειδήσεις από το εξωτερικό, με τις διαδηλώσεις στην Ολλανδία κατά του lockdown στο Ρότερνταμ, αλλά και την προειδοποίηση της Κομισιόν για βουλγαρική μετάλλαξη το χειμώνα να ξεχωρίζουν.

Ολλανδία: Επτά τραυματίες σε διαδήλωση κατά του lockdown στο Ρότερνταμ
Επτά διαδηλωτές τραυματίστηκαν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον των νέων περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης συνελήφθησαν τουλάχιστον 20 άτομα.

Οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές και εκτόξευσαν πυροτεχνήματα χθες το βράδυ σε έναν από τους κεντρικότερους εμπορικούς δρόμους της πόλης, μια εβδομάδα μετά την εισαγωγή των νέων μέτρων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν και προειδοποιητικοί πυροβολισμοί.

Περιορισμοί κατά των ανεμβολίαστων έχουν επιβληθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Αυστρία, που πρώτη στην Ευρώπη κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Βουλγαρία: Η Κομισιόν προειδοποιεί για πιθανή βουλγαρική μετάλλαξη το χειμώνα
Προειδοποίηση ότι ο χαμηλός αριθμός των εμβολιασμένων στη Βουλγαρία ίσως προκαλέσει την εμφάνιση νέας, βουλγαρικής μετάλλαξης του ιού, απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τιερί Μπρετόν κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του στη Σόφια.

Ο επίτροπος είπε ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος εάν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί, που αυτή τη στιγμή παραμένουν στο 28% έναντι του 68% που καταγράφεται κατά μέσο όρο στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ενόψει του σχηματισμού μιας νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο Μπρετόν κάλεσε τους πολιτικούς της Βουλγαρίας να μην αναμειγνύουν την πολιτική με την επιστήμη και την υγεία των πολιτών.

Η Βουλγαρία έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού και το υψηλότερο ποσοστό θνητότητας από κορωνοϊό στην ΕΕ.

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν απένειμε χάρη σε δυο γαλοπούλες ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών
Χάρη σε δύο γαλοπούλες, την Πίνατ Μπάτερ και την Τζέλι, απένειμε ο Τζο Μπάιντεν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Πρόκειται για μια παράδοση ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών, όταν η γαλοπούλα αποτελεί το κύριο πιάτο του γιορτινού τραπεζιού στις ΗΠΑ.

Τουρκία: Viral έγινε η γάτα με τα τέσσερα αυτιά
Τουλάχιστον 75.000 ακολούθους έχει αποκτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η γάτα με το όνομα Μίδας, η οποία γεννήθηκε με δύο ζευγάρια αυτιά λόγω γενετικής μετάλλαξης.

Το τεσσάρων μηνών σήμερα αιλουροειδές γεννήθηκε σε μια αυλή της Άγκυρας, μαζί με τα πέντε αδελφάκια της, ενώ αργότερα «υιοθετήθηκε» από μια οικογένεια.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα