Βασίλισσα Ελισάβετ: Το συγκινητικό μήνυμά της – Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με το χρόνο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το συγκινητικό μήνυμά της – Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με το χρόνο

Με ένα συγκινητικό μήνυμα προς τους ηγέτες της Εκκλησίας η βασίλισσα Ελισσάβετ απολογήθηκε για την απουσία της από τη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας – Σε 4 ημέρες θα είχε την επέτειό της με τον πρόσφατα εκλιπόντα σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο – Κανείς από εμάς δεν μπορεί να επιβραδύνει το πέρασμα του χρόνου, ανέφερε

Πρόκειται για την πρώτη απουσία της – εδώ και 50 χρόνια – από την Σύνοδο όπου ως υπέρτατη Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας παρευρισκόταν πάντα μαζί με τον πρόσφατα εκλιπόντα σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου.

Μάλιστα, η Ελισάβετ και ο Φίλιππος παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μετά από 74 χρόνια που δεν θα τον έχει δίπλα της.

Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από τότε που ο Πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ παρευρεθήκαμε στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Γενικής Συνόδου…. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να επιβραδύνει το πέρασμα του χρόνου, και ενώ συχνά εστιάζουμε σε όλα όσα έχουν αλλάξει στα ενδιάμεσα χρόνια, πολλά παραμένουν αμετάβλητα, συμπεριλαμβανομένου του Ευαγγελίου του Χριστού και των διδασκαλιών του, ανέφερε στο μήνυμά της η βασίλισσα Ελισάβετ προς τη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας, την οποία διάβασε ο Πρίγκιπας Edward..

Και πρόσθεσε: Για τους ανθρώπους της πίστης, τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, με άνευ προηγουμένου περιορισμούς στην πρόσβαση της δημόσιας λατρείας. Για πολλούς, ήταν μια περίοδος άγχους, θλίψης και κούρασης.

Ωστόσο, το Ευαγγέλιο έφερε ελπίδα, όπως έκανε στους αιώνες. Επίσης, η Εκκλησία προσαρμόστηκε στη νέα πραγματικότητα της πανδημίας του κορονοϊού και συνέχισε τη διακονία της, συχνά με νέους τρόπους, όπως οι ψηφιακές μορφές λατρείας.

Οι «7 υπέροχοι» που αναλαμβάνουν καθήκοντα όσο η Ελισάβετ απέχει
Όχι ένας, ούτε δύο αλλά 7 μέλη της βασιλικής οικογένειας θα αναλάβουν – σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror – τα καθήκοντα της Βασίλισσας Ελισάβετ για όσο διάστημα η 95χρονη μονάρχης θα αναπαύεται μετά τις συμβουλές των γιατρών της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα καθήκοντα της εκτός από τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, θα μοιραστούν, ανάλογα με την περίσταση η αδελφή της πριγκίπισσα Άννα, ο τρίτος γιoς της πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον αλλά και η σύζυγoς του Καρόλου, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Σε ανακοίνωσή τους τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ – μετά την πολυήμερη απουσία της Ελισσάβετ και την αποχή της από την Ημέρα Μνήμης για τους νεκρούς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (Remembrance Day), υποστήριξαν ότι η Βασίλισσα είχε υποστεί μια «ατυχή» καταπόνηση της πλάτης και για το λόγο αυτό πρέπει να απέχει των καθηκόντων της.

Οι «επτά υπέροχοι» (Magnificent Seven) βοηθοί της – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Mirror» – έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν «όσο χρειαστεί» τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την άνοιξη που οι γιατροί της έχουν συστήσει ξεκούραση.

Η ονομασία «επτά υπέροχοι» σύμφωνα με πηγές από το Μπάκιγχαμ επιλέχτηκε από το γνωστό γουέστερν υπό τον τίτλο: «Kαι οι επτά ήταν υπέροχοι», (αγγλική ονομασία: The Magnificent Seven‎).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα