Φάουτσι: Οργή για τα αποτρόπαια πειράματα σε κουτάβια – Τα έτρωγαν ζωντανά οι σκνίπες

Φάουτσι: Οργή για τα αποτρόπαια πειράματα σε κουτάβια – Τα έτρωγαν ζωντανά οι σκνίπες

Oργή έχει ξεσπάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο στους κόλπους των Δημοκρατικών όσο και στους κόλπους των Ρεπουμπλικάνων κατά του Αμερικανού Τσιόδρα του Άντονι Φάουτσι και τα σκληρά πειράματα που χρηματοδότησε, σε κουτάβια.

Τα πειράματα γίνονται για να δοκιμαστούν νέα φάρμακα για διάφορες ασθένειες και μεταξύ άλλων ακινητοποιούσαν τα κουτάβια, και άφηναν σκνίπες να τα τρώνε ζωντανά.

Και ήδη τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά με το hastag #ArrestFauci στο Twitter να γίνεται viral τις τελευταίες ώρες. Όπως αναφέρει το δίκτυο Sky news, ξεσηκώθηκε κύμα από χρήστες στα social media που έσπευσαν να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για την χρηματοδότηση τέτοιων πειραμάτων.

Οι εφημερίδες Independent και Daily mail αναφέρουν ότι ο Φάουτσι κατηγορείται πως δαπάνησε σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια σε πειράματα με κουτάβια , τα οποία παγιδεύονται σε κλουβιά έτσι ώστε οι σκνίπες να μπορούν να τα φάνε ζωντανά.

Σε επιστολή τους 24 βουλευτές τόσο των δημοκρατικών όσο και των ρεπουμπλικάνων προσυπογράφουν μια επιστολή φωτιά κατά του Φαόυτσι.

Μέρος της επιστολής δημοσίευσε η εφημερίδα New York Post και μεταξύ άλλων αναφέρεται: Αυτή η σκληρή διαδικασία, στην οποία αντιτίθενται- με σπάνιες εξαιρέσεις- η Αμερικανική Κτηνιατρική Ένωση, η Αμερικανική Ένωση για την Νοσηλεία των Ζώων και άλλες ενώσεις – φαίνεται ότι έγινε έτσι ώστε οι επιστήμονες που διενήργησαν τα πειράματα, να μην χρειάζεται να ακούσουν τα γρυλίσματα των κουταβιών. Πρόκειται για μία κατακριτέα πράξη με τα χρήματα των φορολογουμένων

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα