ΗΠΑ: H Amazon θα καλύψει πλήρως τα δίδακτρα 750 χιλιάδων εργαζομένων της και έχει λόγο

ΗΠΑ: H Amazon θα καλύψει πλήρως τα δίδακτρα 750 χιλιάδων εργαζομένων της και έχει λόγο

Την απόφαση να πληρώσει τα δίδακτρα 750 χιλιάδων εργαζομένων της στις ΗΠΑ έλαβε η Αmazon.

Η εταιρεία-γίγαντας που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο προχώρησε σε αυτή την κίνηση, θέλοντας να προσελκύσει περισσότερο προσωπικό, εν μέσω μιας μεγάλης βιομηχανικής έλλειψης εργατικού δυναμικού.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι θα επενδύσει 1,2 δισ. δολάρια στο πρόγραμμα, με τους εργαζόμενους να έχουν πρόσβαση στην ετήσια χρηματοδότηση για όσο διάστημα παραμένουν στην Amazon.

Όπως τονίζει η Amazon στην ιστοσελίδα της, από τον Ιανουάριο του 2022 θα καλύπτει στο 100% τα έξοδα των πανεπιστημιακών διδάκτρων εργαζομένων της, όταν οι εκείνοι κλείσουν τρεις μήνες στην εταιρεία. Επιπλέον, θα καλύπτει τα δίδακτρα για μαθήματα αγγλικών όπως και τα έξοδα για την αποφοίτηση από το λύκειο. 

Οι αμερικανικές εταιρείες προσφέρουν μια σειρά από οφέλη και κίνητρα για να φέρουν περισσότερους υπαλλήλους τους πίσω στον  εργατικό χώρο, καθώς οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας χαλαρώνουν.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας σημείωσαν νέο ρεκόρ στα 10,9 εκατομμύρια τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τον αριθμό των ανέργων κατά περισσότερο από δύο εκατομμύρια.

Πηγή: ΒΒC

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα