Ακάρ: Δεν είναι απειλή όταν λέμε κανείς να μην δοκιμάσει τη δύναμή μας

Ακάρ: Δεν είναι απειλή όταν λέμε κανείς να μην δοκιμάσει τη δύναμή μας

Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT από τα Κατεχόμενα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, επανέλαβε ότι η Άγκυρα είναι υπέρ της “ειρηνικής διευθέτησης των ζητημάτων στη Μεσόγειο”, ωστόσο θα ήταν μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης χωρίς την Τουρκία. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απηύθυνε εκ νέου την προειδοποίηση «κανείς να μην δοκιμάσει τη δύναμή μας», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για απειλή.

«Είμαστε υπέρ μίας ειρηνικής λύσης στην ανατολική Μεσόγειο. Θέλω να επαναλάβω ότι καμία λύση δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Θέλω να πω ότι είναι μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στα πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά προβλήματα με αποφάσεις που δεν μας συμπεριλαμβάνουν.

Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Έχουμε δικαιώματα και δίκια, που οι γείτονές μας θέλουμε να σεβαστούν. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και τα δίκια μας. Δεν είναι απειλή όταν λέμε 'κανείς να μην δοκιμάσει τη δύναμή μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η παράδοση και της δεύτερης συστοιχίας των S-400.

Σχετικά με τη Συρία και το «Διάδρομο Ειρήνης» που συμφωνήθηκε με τις ΗΠΑ, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι το κοινό κέντρο επιχειρήσεων στην Άγκυρα θα συσταθεί πολύ σύντομα και ότι έχουν ζητήσει από τους Αμερικανούς συμμάχους τους να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα για το θέμα αυτό.

Πηγή: Sigmalive.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα