Μακελειό στο Ελ Πάσο: Η μητέρα του δράστη είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία

Μακελειό στο Ελ Πάσο: Η μητέρα του δράστη είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία

Η μητέρα του νεαρού άνδρα που συνελήφθη για τη μαζική δολοφονία 22 ανθρώπων το Σάββατο στο Ελ Πάσο του Τέξας είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία πριν από εβδομάδες.

Είχε εκφράσει την ανησυχία της, στις αρχές, σχετικά με το αν είναι σωστό ο γιος της να έχει στην κατοχή του ένα τουφέκι εφόδου.

Όπως μετέδωσε το CNN, η γυναίκα επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα του Άλεν στο Ντάλας, διότι ανησυχούσε σχετικά με το αν ο 21χρονος γιος της μπορεί να κριθεί ως αρκετά ώριμος ή αρκετά έμπειρος για τον χειρισμό ενός τέτοιου όπλου ώστε να αγοράσει ένα όπλο τύπου “AK”.

Οι Κρις και Τζακ Ερς, οι δικηγόροι που επικαλείται το CNN, υπογράμμισαν ότι το τηλεφώνημα της μητέρας στην αστυνομία ήταν ”ενημερωτικής” φύσης και δεν έγινε λόγω ανησυχιών της μητέρας ότι ο γιος της αποτελούσε απειλή για κάποιον.

Δεν επρόκειτο για ένα ασταθές, εκρηκτικό, αλλοπρόσαλλο παιδί”, δήλωσε ο Κρις Ερς στο δίκτυο. ”Δεν είναι ότι χτυπούσαν καμπανάκια συναγερμού”.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν το όπλο για το οποίο ρωτούσε η μητέρα την αστυνομία ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση του Σαββάτου.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι ερευνούν την υπόθεση η επίθεση αυτή να αποτελεί έγκλημα μίσους και πράξη εσωτερικής τρομοκρατίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα