Όσα έγιναν στην φιέστα Ράμα στο Γαλάτσι: Ήρθα να συναντηθώ με τον λαό μου όχι με υπηρέτες – Η πρόκληση με την… Μπουμπουλίνα

Όσα έγιναν στην φιέστα Ράμα στο Γαλάτσι: Ήρθα να συναντηθώ με τον λαό μου όχι με υπηρέτες – Η πρόκληση με την… Μπουμπουλίνα

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στην ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα στο κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου, όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα.

Η ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού ξεκίνησε στα ελληνικά. Ανέβηκε στο βήμα υπό τις επευφημίες των παρευρισκόμενων και είπε στα ελληνικά: «Σιγά ρε παιδί μου σιγά», επειδή ο κόσμος φώναζε δυνατά και τον χειροκροτούσε.

Στη συνέχεια έδωσε μία έμμεση απάντηση στην Αθήνα αλλά και στα όσα είπε ο Φρέντι Μπελέρης για την σημερινή επίσκεψη του στην Ελλάδα. Κάποιοι στεναχωρήθηκαν. Κάποιοι τρελάθηκαν. Κάποιοι είπαν ότι δεν έπρεπε να έρθω. Όμως η συγκέντρωση αυτή δεν έγινε για να προκαλέσω. Έγινε για να συναντηθώ με τον λαό μου και όχι με υπηρέτες, ανέφερε ο Έντι Ράμα.

Στην ομιλία του ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της Ελλάδας και της Αλβανίας και την κοινή πορεία των λαών των δύο χωρών. Χαρακτήρισε την χώρα μας στρατηγικό εταίρο της Αλβανίας. Μάλιστα προκάλεσε, υποστηρίζοντας ότι η Μπουμπουλίνα είχε καταγωγή από αρβανίτες και στην οικογένεια της μιλούσαν αλβανικά.

Απευθύνθηκε στους Αλβανούς που ζουν στην χώρα μας και ανέλυσε τα προβλήματα που είχαν όταν ήρθαν στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι πλέον έχουν κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Ήρθατε. Παλέψατε και τώρα νικήσατε, σημείωσε ο Έντι Ράμα.

Τέλος έκλεισε την ομιλία του με την φράση στα ελληνικά: «Ζήτω η Ελλάδα» και καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους.

Μητσοτάκης: «Δεν ήταν ο κατάλληλος χρόνος»

Πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη λένε στην κυβέρνηση ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι κανένας δεν θα απαγόρευε την εκδήλωση η οποία ωστόσο χρονικά δεν πραγματοποιείται σε κατάλληλη στιγμή.

«Το θέμα πήρε λίγο μεγαλύτερη δημοσιότητα από όσο του αξίζει. Αν ρωτάτε για τον χρονισμό λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές με ανοικτά ζητήματα, δεν είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος αλλά μην του δίνουμε μεγαλύτερη σημασία», είπε ο πρωθυπουργός.

Ράπερ, χοροί και τραγούδια

Ο Έντι Ράμα μπήκε στην αίθουσα λίγο μετά τις 12 υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που φώναζε «Έντι, Έντι». Την εκδήλωση άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η τραγουδίστρια Έρα Ρούσι.

Στο γήπεδο παρευρίσκονταν άνθρωποι όλων των ηλικιών και ορισμένοι φορούσαν μπλούζες με την φωτογραφία του Αλβανού πρωθυπουργού. Στο Κλειστό στήθηκαν χοροί, ενώ πολλοί σχημάτιζαν με τα χέρια τον αετό της αλβανικής σημαίας.

Γαλάτσι: Ένταση λίγο πριν από την προεκλογική φιέστα του Έντι Ράμα

Ένταση επικράτησε στο Γαλάτσι, λίγο πριν από την προεκλογική φιέστα του Έντι Ράμα.  Σύμφωνα με το MEGA, μία ομάδα 20-30 υποστηρικτών του αντίπαλου του Ράμα, του Σαλί Μπερίσα, βρέθηκε έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

Ανάμεσά τους και η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η οποία ζητά δικαίωση για τον αδελφό της.

Ο Έντι Ράμα έχει μαζί του πάνω από 1.000 αστυνομικούς, πέρα από την προσωπική του ασφάλεια, ενώ παράλληλα στον χώρο βρίσκονταν και εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Φρέντι Μπελέρης για επίσκεψη Ράμα: Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα

Μήνυμα μέσα από τη φυλακή έστειλε ο  Φρέντι Μπελέρης για την φιέστα που έστησε ο Έντι Ράμα στην Αθήνα. Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή της σημερινής ημέρας για την επίσκεψη και κατηγόρησε τον Αλβανό Πρωθυπουργό ότι θέλει να προκαλέσει.

Ο Φρέντι Μπελέρης  ανέφερε ότι σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ράμα επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά του.

«Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς» υποστήριξε στο μήνυμά του ο Φρέντι Μπελέρης.

Αναλυτικά το μήνυμα Μπελέρη:

«H ημέρα που διάλεξε ο Ράμα να έρθει στην πατρίδα μας δεν είναι τυχαία, είναι η μέρα που συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή μου. Επέλεξε αυτή την ημέρα επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά μου. Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την περηφάνια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς».

Περίπου 2.000 Αλβανοί έφτασαν στην Αθήνα – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Σε όλα τα στελέχη του κόμματος Ράμα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη γειτονική χώρα τέθηκε συγκεκριμένος στόχος προκειμένου το Κλειστό Γαλατσίου να είναι γεμάτο κόσμο. Σύμφωνα με το himara.gr, περίπου 2.000 Αλβανοί κατέφθασαν στην Αθήνα για να δώσουν το “παρών” στην εκδήλωση.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν από χθες πλάνα από τον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής. Απεικονίζονται λεωφορεία με τα οποία μεταφέρονται Αλβανοί πολίτες από το χωριό Μπιλίστ στην Αθήνα.

Ο Έντι Ράμα έφτασε το πρωί στην Αθήνα συνοδευόμενος από την σύζυγό του και μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες διατέθηκαν πάνω από 1.000 αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. από διάφορες υπηρεσίες για τα μέτρα ασφάλειας του Αλβανού πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα σε εγρήγορση βρίσκονταν άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., της Ασφάλειας, της Τροχαίας, των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Αντιτρομοκρατικής.

Τον Έντι Ράμα βέβαια συνόδευσαν και οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του. Ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drones έδιναν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων. Παράλληλα, ενισχύθηκε το πληροφοριακό δίκτυο από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ θα υπάρχει και μια παρακολούθηση στα social media.

Στον χώρο της εκδήλωσης πραγματοποιούνταν διπλοί έλεγχοι κατά την είσοδο, ενώ αστυνομικοί και άνδρες της Ασφάλειας ήταν ακροβολισμένοι εντός του χώρου της συγκέντρωσης.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα