Ρούλα Πισπιρίγκου – Δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας: «Εκκωφαντικά τα επιστημονικά δεδομένα» λένε ιατροδικαστές

Ρούλα Πισπιρίγκου – Δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας: «Εκκωφαντικά τα επιστημονικά δεδομένα» λένε ιατροδικαστές

«Καθαρή υπόθεση» αποτελεί αυτή του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, που έχει πλέον καταδικαστεί πρωτόδικα για το θάνατο του πρώτου της παιδιού, της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τη Real News, που επικαλείται γνώστες της δικογραφίας, τα επιστημονικά δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές αρχές οδηγούν σε συμπεράσματα και αποδεικνύουν τη μη παθολογική αιτία θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Σχολιάζοντας τα όσα μέχρι σήμερα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας γύρω από τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, δηλώνει ότι αρκεί το δικαστήριο να διαβάσει σωστά τα επιστημονικά δεδομένα και θα αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Όπως λέει στη RealNews «για την Ίριδα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν πάρα, μα πάρα πολύ επιστημονικά δεδομένα. Θα έλεγα εκκωφαντικά δεδομένα. Είναι ενδεικτικό ότι και οι ιατροδικαστές που εξέτασαν πρώτοι τις σορούς και τα στοιχεία δεν επιμένουν στις αρχικές τους εκτιμήσεις για αγενεσία φλεβόκομβου. Οπότε αρκεί να αναγνωστούν σωστά όλα τα δεδομένα και να τελειώνουμε. Όπως ήδη διαβάστηκαν στην δίκη της Τζωρτζίνας. Η Ίριδα είχε ασφυκτικό θάνατο.

Όσον αφορά τη Μαλένα, αν και υπάρχουν λιγότερα επιστημαονικά δεδομένα, αυτά είναι αρκετά για να βγει συμπέρασμα: Το πλεονέκτημα που υπάρχει στην περίπτωση της Μαλένας είναι ότι έχουμε μια αρχική αιτία θανάτου που λεγόταν ηπατική ανεπάρκεια, η οποία προφανώς πρέπει να κριθεί από τον ιατρικό φάκελο αν ουσιαστικά ταιριάζει ή όχι με τη νοσηλεία του παιδιού. Άρα ξέρουμε σε τι κατάσταση βρισκόταν η υγεία του παιδιού και το ενδεχόμενο ο θάνατός του να οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια δεν ευσταθεί».

Όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας όπου η εισαγγελέας κατέθεσε μια τεκμηριωμένη άποψη για τον λόγο που έπρεπε να γίνει δεκτή η αιτία θανάτου από θανατηφόρα λήψη κεταμίνης, η οποία προφανώς οδήγησε στην ανθρωποκτονία, έτσι και στη δεύτερη δίκη το δικαστήριο θα κρίνει με βάση όλη τη δικογραφία, τα επιστημονικά στοιχεία και τις απόψεις που θα καταθέσουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, αναφέρει: «Οι εκτιμήσεις των ειδικών επιστημόνων που αποφάνθηκαν για τις αιτίες θανάτου σε πρώτο χρόνο ήταν κάτω από άλλο πρίσμα. Κανείς δεν φανταζόταν το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας.

Το συμπέρασμά τους, τότε σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, ήταν αποπροσανατολισμένα από την πραγματικότητα. Η δεύτερη όμως έκθεση, που έχει την ένδειξη της ανθρωποκτονίας, βασιζόμενη στα ευρήματα των νεκροτομών αλλά και των νέων ιστοπαθλογογικών εξετάσεων, παραθέτει νέα στοιχεία και αποδεικνύει ξεκάθαρα, τουλάχιστον στην περίπτωση της Ίριδας, τον ασφυκτικό θάνατο.

Συνεπώς όλα αυτά είναι αρκετά για να προχωρήσει η δίκη και να αποδειχθεί εντέλει αν υπάρχει ανθρωποκτονία στα δύο παιδιά ή όχι».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα