Σεπόλια: «Ο βασικός κατηγορούμενος δεν έχει αναφερθεί ποτέ στη μητέρα» – Τι λέει ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης

Σεπόλια: «Ο βασικός κατηγορούμενος δεν έχει αναφερθεί ποτέ στη μητέρα» – Τι λέει ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης

Σε κλίμα μεγάλης έντασης ξεκίνησε χθες η δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης από τα Σεπόλια.
Δεκαπέντε μήνες μετά τη συνταρακτική αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσής της, η πολύκροτη υπόθεση ξεκίνησε μέσα σε πολύ μεγάλη ένταση, κεκλεισμένων των θυρών, με 14 μάρτυρες κατηγορίες και 26 κατηγορούμενους στο εδώλιο

Ο 55χρονος βασικός κατηγορούμενος, ο άνθρωπος που φέρεται ότι εκμεταλλευόταν συστηματικά και εξέδιδε το κορίτσι, ήρθε αντιμέτωπος με την οργή της επίσης κατηγορούμενης μητέρας της ανήλικης. Όταν οι δυο τους διασταυρώθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, τον έβρισε και επιχείρησε να ορμήσει πάνω του.

«Θα αποδείξει την αθωότητά της»
«Μου το είχε αναφέρει μήνες πριν ότι ‘πώς θα έρθω αντιμέτωπη με όλους αυτούς τους ανθρώπους’. Με το που είδε τον βασικό κατηγορούμενο δεν άντεξε, προσπάθησε να αποφύγει τον αστυνομικό κλοιό και να του επιτεθεί», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος της μητέρας 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.

Για την απόφαση της Δικαιοσύνης να προφυλακίσει τη μητέρα της ανήλικης, αποδίδοντάς της κατηγορίες, τόνισε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα στο δικαστήριο να αλλάζει. Στα δικαστικά συμβούλια που η μητέρα έχει προσφύγει, υπήρχαν δικαστές και εισαγγελείς που είχαν διαφορετική άποψη από τους συγκεκριμένους, μειοψηφία μεν, αλλά υπήρχε διαφορετική άποψη από δικαστή που με 10 σελίδες ανέφερε τους λόγους για τους οποίους η μητέρα είναι αθώα.

»Από εκεί και πέρα είναι μια ζωντανή διαδικασία το δικαστήριο, η μητέρα θα αποδείξει την αθωότητά της, ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που τη βαραίνουν και όλη της η οικογένεια είναι στο πλευρό της και πρωτίστως αυτό το 12χρονο παιδί».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Το παιδί έχει μιλήσει με πάρα πολλούς ειδικούς, όλοι οι ψυχολόγοι έχουν την ίδια άποψη ότι αν το παιδί έλεγε ψέματα για τη μητέρα ή προσπαθούσε να την καλύψει, θα το καταλάβαιναν. Έχω ζητήσει οι ψυχολόγοι που έχουν παρακολουθήσει το παιδί να έρθουν στο δικαστήριο, να καταθέσουν και νομίζω ότι από αυτήν τη ζωντανή διαδικασία θα αποδειχθεί».

Για τον τραπεζικό λογαριασμό που ενοχοποιεί τη μητέρα αναφέρει:

«Το θέμα το μεγάλο είναι ότι υπάρχει ένας λογαριασμός της μητέρας από τον οποίο υπάρχουν κάποιες αναλήψεις και καταθέσεις. Και για αυτό όμως έχει δώσει εξήγηση η 12χρονη ότι την κάρτα δεν την χρησιμοποιούσε η μητέρα αλλά τη χειριζόταν ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης.

»Στο τηλέφωνο της 12χρονης βρέθηκαν φωτογραφίες που θεωρείται ότι υπήρχε γνώση της μητέρας για αυτές, γι’ αυτό και έχουμε την κατηγορία (σ.σ. για πορνογραφία). Δεν στηρίζεται σε κάποιο άλλο στοιχείο, είναι εντελώς αυθαίρετο. Ο βασικός κατηγορούμενος δεν έχει αναφερθεί ποτέ στη μητέρα».

Ο δικηγόρος της μητέρας υπογραμμίζει πως:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε από μένα ότι αυτή η μητέρα είναι άμοιρη ευθυνών για το πώς έχει καταλήξει το παιδί. Έχει πολύ μεγάλη ότι της ξέφυγε ο έλεγχος, ότι έμπλεξε το παιδί. Την ευθύνη την έχει η μητέρα, είναι τελείως διαφορετικός όμως με την κατηγορία».

«Όλοι ήξεραν ότι εκδίδεται»
«Αυτό το παιδί ήξερε ο μισός Κολωνός ότι εκδίδεται», λέει ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας για το θέμα.

«Όποιος ήθελε, ανώμαλο μυαλό, πήγαινε με αυτό το παιδί για 5 και 10 ευρώ. Αυτό είναι η πραγματικότητα και αυτό έδειξε η έρευνα».

«Η τελευταία σύλληψη έγινε πριν από λίγες ημέρες», λέει ο ίδιος, μετά από τροχαίο όπου αποδείχτηκε ότι ο οδηγός του ΙΧ που τράκαρε αναζητούνταν από τις Αρχές για υπόθεση σωματεμπορίας.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η μητέρα δεν γνώριζε»
«Η πρόταση της 12χρονης ότι ‘θέλω τη μητέρα μου’ είναι αυτή που μας θυμίζει ότι πρόκειται για ένα 12χρονο κορίτσι», λέει από την πλευρά της η ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη.

«Πέρα από αυτήν την πρόταση, δεν ακούμε τίποτα παιδικό σε αυτό το κορίτσι. Αυτοί οι εγκληματίες ψάχνουν τέτοια χαρακτηριστικά, παιδιά τα οποία είναι χαμένα, που δεν ανήκουν πουθενά, που θα έχουν οικονομική ανάγκη. Εκεί καλούνται οι γονείς να προστατεύσουν και δυσκολεύομαι να διαχωρίσω την ευθύνη και να καταλάβω ότι αυτή η μητέρα δεν γνώριζε. (…) Αισθάνομαι ότι είναι από τις πιο τραγικές υποθέσεις».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα