Ποια σχολεία είναι κλειστά στην Αττική, σήμερα - Τι ισχύει για όλη την Ελλάδα

Ποια σχολεία είναι κλειστά στην Αττική, σήμερα - Τι ισχύει για όλη την Ελλάδα

Ένα μικρό αλαλούμ με τα σχολεία της Αττικής επικράτησε το πρωί της Τετάρτης, καθώς η Περιφέρεια αποφάσισε στις 6.30 το πρωί αν τελικά θα λειτουργήσουν ή όχι.

 Οι πρώτες αναφορές από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη ήταν πως τα σχολεία θα είναι κλειστά, αφού τα φαινόμενα ήταν έντονα. Όμως λίγη ώρα αργότερα, υπήρξε ανατροπή, και ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε πως τα σχολεία στην Αττική θα λειτουργήσουν κανονικά, αφού τα φαινόμενα θα εξασθενούσαν τις επόμενες ώρες.

Βέβαια, όπως είπε, τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι εκάστοτε Δήμοι, ανάλογα με τα φαινόμενα και τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Ποια σχολεία δεν λειτουργούν στην Αττική
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στο δήμο Φυλής στην Αττική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου: «Κλειστά, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, θα μείνουν σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής».

Κλειστά τα σχολεία και στον Δήμο Ωρωπού.

Συγκεκριμένα ο Δήμος ανακοίνωσε, «με απόφαση του Δημάρχου Ωρωπου Γιώργου Γιασημάκη κλείνουν σημερα ολα τα σχολεία (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Ειδικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στην επικράτεια του Δημου Ωρωπου λογω της σφοδρής κακοκαιρίας» αναφέρει η ενημέρωση.

Τι ισχύει για την υπόλοιπη Ελλάδα
Όπως έγινε γνωστό κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στους δήμους Λοκρών, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Καμένων Βούρλων.

     
Επίσης κλειστά θα είναι τα σχολεία στους δήμους Δομοκού, Μακρακώμης, Λαμιέων, Ξυλόκαστρου και Στυλίδας, όπου δεν λειτούργησαν και την Τρίτη τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. Δεν θα λειτουργήσουν παράλληλα παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ όπου υπάρχουν.

Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία σε όλη τη Λαμία, αλλά και στο δήμο Μαντουδίου Αγίας Άννας, όπως και στον Δήμο Ερέτριας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα