Πάρνηθα: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Αυλώνα – Αναζωπύρωση στη Χασιά, κοντά στη Μονή Κλειστών

Πάρνηθα: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Αυλώνα – Αναζωπύρωση στη Χασιά, κοντά στη Μονή Κλειστών

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα, τη στιγμή που έχει παρουσιαστεί αναζωπύρωση στη Χασιά, κοντά στη Μονή Κλειστών.

 Νωρίτερα, πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στη φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα καθώς το μέτωπο κινήθηκε προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, εκεί όπου δίνεται η μάχη τις τελευταίες ώρες να μην φτάσουν οι φλόγες.

 Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ από αέρος κάνει ρίψεις νερού 1 ελικόπτερο. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες.

 Παράλληλα, αναζωπύρωση έχει παρουσιαστεί βόρεια της Χασιάς, κοντά στη Μονή Κλειστών.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ, γεγονός που προβληματίζει και δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 Στην Πάρνηθα επιχειρούν συνολικά 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, 10 αεροσκάφη εκ των οποίων 2 από Γερμανία και 2 από Σουηδία και 11 ελικόπτερα. Επιχειρούν και 19 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Γαλλία.

Εννέα απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα
Εννέα απόπειρες εμπρησμού στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή Αυλώνα έχουν γίνει από τις 8 το πρωί, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

 Ο κ. Κικίλιας έστειλε αυστηρό μήνυμα, τονίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει «είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό». «Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη», υπογράμμισε.

Τέσσερις προσαγωγές για εμπρησμούς
Συνολικά τέσσερις προσαγωγές, όλοι τους Έλληνες, έχουν γίνει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης για εμπρησμούς.

Οι δύο έγιναν μετά τις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν στους πρόποδες της Πάρνηθας στον Αυλώνα και λίγη ώρα μετά, σημειώθηκαν άλλες δύο στο Μενίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει προσαγωγή ενός 45χρονου υπόπτου για εμπρησμούς στον Αυλώνα, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, ο οποίος εθεάθη να κινείται με ένα ασημί αγροτικό στο σημείο. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα