Χανιά: Τηλεφωνικές απάτες με λεία 215.372 ευρώ

Χανιά: Τηλεφωνικές απάτες με λεία 215.372 ευρώ

Θησαύρισαν από τηλεφωνικές απάτες, με τον εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης να βρίσκεται στα Χανιά, μέσα στις φυλακές. Αίσθηση από τα στοιχεία που έρχονται στο φως…

Ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο εγκέφαλος σπείρας απατεώνων, οι οποίοι με τη μέθοδο τηλεφωνικών κλήσεων είχαν εξαπατήσει εκατοντάδες πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου Χανίων, βάσει της οποίας προέκυψε ότι Έλληνας, ο οποίος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης είχε ενωθεί με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας και ενεργούσαν έχοντας δομημένη ιεραρχία και διακριτούς ρόλους.

Μέσω της έρευνας εξιχνιάστηκαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Κισσάμου 46 υποθέσεις απάτης οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50 Ελλήνων εκ των οποίων 13 γυναίκες και εννέα αλλοδαπών εκ των οποίων η μία γυναίκα.

Και οι 59 κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες. Η μέθοδος σύμφωνα με την ανακοίνωση αστυνομίας ήταν απλή. Εξαπατούσαν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων κυρίως ηλικιωμένους στους οποίους προφασιζόνταν οικονομικές απολαβές και με αυτό τον τρόπο τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατά το χρονικό διάστημα από 03/01/22 έως και 26/04/23 είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 215.372 € από παθόντες σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων 11 από την περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα