Τέμπη: Μεγάλος σπαραγμός στις κηδείες των θυμάτων

Τρεις νέες κηδείες τελέστηκαν σήμερα με δημοσία δαπάνη. Ο ανείπωτος πόνος έχει πρόσωπο. Της μητέρας που έχασε άδικα και πρόωρα το παιδί της. Των ανθρώπων που μεσα στην εκκωφαντικη σιωπή του αποχαιρετισμού μιλούν με την απέραντη θλίψη στα μάτια τους.

Είναι το τελευταίο αντίο στην Κλαούντια Λάτα, 21 ετών, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα με χιλιλαδες όνειρα που έσβησαν μέσα σε ένα από τα βαγόνια του θανάτου.

Ήταν το τρένο που πήρε από την Αθήνα, μετά το καρναβάλι της Πάτρας, για να φτάσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε στο φοιτητικό της σπίτι στη Θεσσαλονίκη και δεν σταμάτησε στη Λάρισα να δει τους δικούς της, για να μη χάσει λεπτό από το διάβασμα για το τμήμα Ιατρικής στη Στρατιωτική Σχολή όπου φοιτούσε, εκεί που την είχαν οδηγήσει οι άριστοι βαθμοί της στο σχολείο.

Συγγενείς, φίλοι αλλά και στρατιωτικά αγήματα αποχαιρέτησαν την άτυχη 20χρονη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Παγωμένοι και σιωπηλοί κρατώντας λευκά λουλούδια έφθασαν το πρωι απαρηγόρητοι στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στο Κολχικό Θεσσαλονίκης οι αγαπημένοι άνθρωποι της 32χρονης Σοφίας – Ειρήνης Ταχματζίδου, ανάμεσα τους και ο θείος της δήμαρχος Λαγκαδά.

Η κοπέλα βρισκόταν στα πρώτα βαγόνια του InterCity και ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

Αρχικά ήταν στη λίστα αγνοουμένων και η σορός της ταυτοποιήθηκε μετά την εφιαλτική αναζήτηση της απο τους γονείς της. Ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη στο τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε την 32χρονη.

Θρήνος και στη Στυλίδα. Στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία τον Γιάννη Τζοβάρα, 55 ετών, έναν άνθρωπο που θα μείνει για πάντα στη μνήμη τους ως ένα από «τα καλύτερα παιδιά».

Ήταν ο ελεγκτής του μοιραίου InterCity και ο χρόνος σταμάτησε και για εκείνον στα Τέμπη.

Απερίγραπτη η οδύνη και για την 24χρονη φοιτήτρια από την Κύπρο Αναστασία Αδαμίδου. Δεν έφτασε ποτέ στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε το μεταπτυχιακό της μετά από ένα ταξίδι χαράς για την ορκωμοσία της φίλης της στη Βουλγαρία. Η εξώπορτα του φοιτητικού σπιτιού της γέμισε λουλούδια και σπαρακτικά μηνύματα αποχαιρετισμού.

«Τη Μεγάλη Παρασκευή τη ζούμε φέτος νωρίτερα…»

Οι καμπάνες ήχησαν πένθιμα το πρωί σε όλες τις εκκλησίες της χώρας με μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας.

Στη Μητρόπολη Αθηνών το μνημόσυνο τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πολιτικών, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

«Η σκέψη και η προσευχή μας είναι στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Ζούμε μια σκληρή εθνική συμφορά. Την Μ. Παρασκευή φέτος τη ζούμε νωρίτερα. Όλοι θρηνούμε για τον χαμό αυτών των παιδιών», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Βαρύ το κλίμα και στη Ραψάνη, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο της τραγωδίας. Λουλούδια πάνω στις ράγες του τρένου, απέραντη θλίψη, ενός λεπτού σιγή…

Ο πόνος και το βαρύ πένθος στοιχειώνουν ολόκληρη τη χώρα πέντε μέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία και ζητούν απαντήσεις για το αδιανόητο που όμως συνέβη.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα