Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους αστυνομικός που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους αστυνομικός που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού

Δημοτικός αστυνομικός, που κατηγορείται ότι προσπάθησε να βιάσει μια νεαρή ιερόδουλη στη Θεσσαλονίκη το 2018, είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Έπειτα από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ο 39χρονος κατέστη κατηγορούμενος και κλήθηκε σε απολογία ενώπιον ανακριτή. Αφέθηκε τελικά ελεύθερος υπό όρους και για την παραπομπή του σε δίκη θα αποφασίσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η βουλγαρικής καταγωγής γυναίκα, το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2018, διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος υπηρετούσε ως εξωτερικός φρουρός σε σωφρονιστικό κατάστημα της Βορείου Ελλάδος. Καταγγέλλει πως αποπειράθηκε να την βιάσει υπό την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου και γκλοπ.

Σύμφωνα με την νεαρή γυναίκα, είχε προηγηθεί διαφωνία μεταξύ τους, καθώς, μεταξύ άλλων, εκείνος επιθυμούσε να συνευρεθούν σε κάποιο διαμέρισμα, ενώ η ίδια επέμεινε να συνευρεθεί μαζί του σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι στη συνέχεια, ο 39χρονος ανέλαβε καθήκοντα υπαλλήλου της Δημοτικής Αστυνομίας -εκτός Θεσσαλονίκης. Κατά την απολογία του, ο 39χρονος αρνήθηκε όσα του αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας ψευδή την καταγγελία. Φέρεται δε, να ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα τον κατήγγειλε εκδικητικά, θεωρώντας τον ως υπαίτιο για προηγούμενη προσαγωγή της από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχων για παράνομη πορνεία, κάτι που, σύμφωνα με την απολογία του, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ο 39χρονος να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, τέθηκε σε καθεστώς αργίας από την υπηρεσία του.

πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα