Δολοφονία Σκαφτούρου: Βίντεο με δύο από τους δράστες έχει αστυνομία. Νέες αποκαλύψεις

Δολοφονία Σκαφτούρου: Βίντεο με δύο από τους δράστες έχει αστυνομία. Νέες αποκαλύψεις

Νέες αποκαλύψεις για το πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου με θύμα τον Γιάννη Σκαφτούρο.
Εντρυπωσιακά ήταν τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρνε ο Γιάννης Σκαφτούρος. Άνθρωποι του περιβάλλοντός του αναφέρουν πως φορούσε μονίμως αλεξίσφαιρο γιλέκο, κυκλοφορούσε με θωρακισμένο τζιπ και τη συνοδεία 4 με 5 ένοπλων φρουρών, με υπεύθυνο πρώην διοικητή αστυνομικού τμήματος της Αθήνας.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος τις ώρες της επίθεσης, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε αποχωριστεί το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και είχε δώσει και άδεια μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, στον μικρό «στρατό» του, που τον φύλαγε.

Οι δράστες πιθανότατα συνεκτίμησαν πως το θύμα δεν φορούσε το γιλέκο στο σπίτι της μητέρας του, λόγω ασφάλειας που θα ένιωθε.

Η ομοιότητα με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννης Σκαφτούρος πυροβόλησε προς τους δράστες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε αν τους τραυμάτισε.

Οι αστυνομικές Αρχές επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση έχει πολλές ομοιότητες και με αυτήν του δημοσιογράφου Γιώργο Καραΐβάζ που δεν έχει εξιχνιαστεί ακόμη και με τις δολοφονίες του Βασίλη Στεφανάκου, του Δημήτρη Μάλαμα και του Μανώλη Καραγιάννη που και πάλι χρησιμοποιήθηκαν μηχανές με πολλούς επιβάτες και σχέδια αλληλοκάλυψης των δραστών.

Τους «έπιασαν» κάμερες ασφαλείας - Αλλαγή... σκυτάλης στην ηγεσία της ελληνικής μαφίας βλέπουν οι αρχές - Πώς έχει εξελιχθεί ο πόλεμος της νύχτας

Αυτή τη φορά τα στοιχεία για τη μαφιόζικη εκτέλεση είναι περισσότερα και προσπαθεί να τα αξιοποιήσει όλα η αστυνομία για να βρει του δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια. Η ΕΛ.ΑΣ έχει βίντεο κλειστού κυκλώματος, που δείχνει τους δύο από τους πληρωμένους εκτελεστές να επιβαίνουν στη μηχανή μεγάλου κυβισμού που εγκατέλειψαν μετά τη δολοφονική επίθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πηγές του Mega,που έφερε και στο προσκήνιο μια φωτογραφία από το συγκεκριμένο βίντεο, πρόκειται για τα άτομα που άνοιξαν πυρ μέσα στην αυλή της οικίας του Γιάννη Σκαφτούρου.

Από την μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν, φάνηκε ότι είχε κλαπεί το 2019 από την περιοχή του Ασπροπύργου και πρόκειται για μια μηχανή 1.200 κυβικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος που προσπάθησαν να πάρουν για να διαφύγουν, οι δράστες της δολοφονίας μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη, ενώ μέσα από τα κράνη φορούσαν κουκούλες full face για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Ο αδυσώπητος πόλεμος για τον έλεγχο της νύχτας με εκβιασμούς, ξεκαθαρίσματα και συμβόλαια θανάτου έρχεται ξανά στο προσκήνιο μετά την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου και όπως λέει και ο Γιώργος Καλλιακμάνης ο κύκλος αίματος δεν κλείνει ποτέ. Η δολοφονία του  στα Δερβενοχώρια με 15 σφαίρες σύμφωνα με τους αστυνομικούς αποτελεί άλλο ένα κομμάτι του παζλ για την αιματοβαμμένη αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της ελληνικής μαφίας, όπως μετέδωσε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του.

Από την ηγετική ομάδα που ήλεγχε την νύχτα την προηγούμενη δεκαετία ζωντανός παραμένει στην φυλακή μόνο ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος προσπαθούσε να κανονίζει τα πάντα μέσα από το κελί του.

Μάλιστα σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ήταν και ο εγκέφαλος της απαγωγής Παναγόπουλου που απέφερε λύτρα 30 εκατομμυρίων ευρώ στους δράστες, τα οποία και δεν εντοπίστηκαν ποτέ. Υπήρξε μαρτυρία ότι μέρος των χρημάτων τα είχε κρύψει ο πατέρας του Γιάννη Σκαφτούρου.

«Τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου τα φυλάει ένας γέρος εφοπλιστής στη Θεσσαλονίκη και από εκεί ξέρω ότι ορισμένα τα κατέβασε ο Σκαφτούρος Δημήτρης γιατί εκτός ότι μου τα έδωσε ο ίδιος, μου το είχε πει και ο Βλαστός Παναγιώτης ότι τα φέρνει ο Σκαφτούρος Δημήτρης, όταν χρειάζονται» ανέφερε μαρτυρία για την υπόθεση της απαγωγής.

Ο πόλεμος της νύχτας

Ο Βασίλης Στεφανάκος στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού, είχε αναλάβει την ηγεσία της νύχτας μετά την αποφυλάκιση. Στις 17 Ιανουαρίου του 2018 πέφτει νεκρός σε ενέδρα θανάτου στο Χαϊδάρι. Με τον θάνατο του αρχηγού, ξεκινά ένας νέος κύκλος αίματος.

Μέσα σε λίγους μήνες νεκροί από σφαίρες πέφτουν ο Γιώργος Λίτσας ή αλλιώς «Μπούμπης» στους Αγίους Αναργύρους, ο πρώην αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστου και ο Μανώλης Καραγιάννης ή αλλιώς «Σαμπρέλας» ή «Καράφλας». Ο πόλεμος των συμμοριών για τον έλεγχο της νύχτας συνεχίζεται αμείωτος.

Τον Μάιο του 2019 εκτελέστηκε ο «Κάβουρας» ή αλλιώς «Δάσκαλος» και κατά κόσμον Παναγής Σιτοκωνσταντίνου στα Ταμπούρια. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς δολοφονείται μέσα στο αυτοκίνητό του ο Δημήτρης Μάλαμας. Τον Δεκέμβριο του 2020 ακολούθησε η εκτέλεση του Δημήτρη Καπετανάκη ή αλλιώς «Καπέ».

Ο πόλεμος για την επικράτηση στην νύχτα συνεχίστηκε στην Μεταμόρφωση όπου τον Μάιο του 2021 σε ενέδρα θανάτου σκοτώνεται εν ψυχρώ ο Μιχάλης Καπίρης ή «Κεφάλας» από δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα. Λίγους μήνες μετά νεκρός πέφτει από σφαίρες και ο διάδοχος του ο 35χρονος πυγμάχος Χάρης Κοντογιώργης.

Η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας ενδέχεται να πυροδοτήσει έναν νέο κύκλο αίματος για τον έλεγχο της ελληνικής μαφίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα