Αξέχαστη η παραμονή πρωτοχρονιάς του 2022: Στην ουρά για rapid

Αξέχαστη η παραμονή πρωτοχρονιάς του 2022: Στην ουρά για rapid

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στη σκιά του αρνητικού ρεκόρ της μετάλλαξης «Όμικρον» και δεκάδες πολίτες περίμεναν στην ουρά για να κάνουν μοριακό τεστ, εν όψει του ρεβεγιόν για να επισκεφθούν συγγενικά σπίτια με ασφάλεια.
Αρκετοί είναι οι πολίτες που έσπευσαν μαζικά για μοριακό τεστ μετά την αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα. Μάλιστα η αναμονή πολλές φορές ξεπερνά και τις δύο ώρες.

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλες ουρές και στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιούνται rapid tests από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και είναι η μοναδική επιλογή των πολιτών που θέλουν άμεσα αποτελέσματα που θα τους δείξουν ότι μπορούν να παραστούν στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν και μοριακό τεστ μετά από θετικό rapid, διευκρίνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Το κόστος των pcr σε διαγνωστικά κέντρα κυμαίνεται από 40 έως 60 ευρώ σύμφωνα με ΚΥΑ που ορίζει τις ανώτατες τιμές, ενώ η τιμή για κατ’ οικον εξέταση εκτοξεύεται από 95 έως 120 ευρώ.

Οι ουρές των rapid tests ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δημοσιεύει πίνακα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι στις 5 πρώτες χώρες της Ευρώπης σε τεστ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «κυβέρνηση επικίνδυνη για τη ζωή των πολιτών».

«Σε μια δύσκολη καμπή της πανδημίας παγκοσμίως, ορισμένοι εξακολουθούν να επιδίδονται σε πολιτική κερδοσκοπία, με ανεφάρμοστες κορώνες και με ύβρεις, που δεν έχουν καμιά σχέση με τα πραγματικά ζητήματα της κοινωνίας» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η αλήθεια για τα τεστ κ. Οικονόμου είναι ότι σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς, συνταγογραφούνται δωρεάν μοριακά και rapid test και στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει πλάτες στο μαυραγοριτισμό για να θησαυρίζουν διαγνωστικά κέντρα (…)» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η μεγάλη αύξηση των μοριακών τεστ έφερε και αύξηση του χρόνου παραλαβής των αποτελεσμάτων. Έτσι πλέον απαιτούνται 36 έως 48 ώρες για να διαπιστώσουν οι πολίτες εάν νοσούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα