Θεματοφύλακες του Συντάγματος – Προφυλακίστηκαν τρεις για την αρπαγή του γυμνασιάρχη

Θεματοφύλακες του Συντάγματος – Προφυλακίστηκαν τρεις για την αρπαγή του γυμνασιάρχη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους 3 από τους αυτοαποκαλούμενους Θεματοφύλακες του Συντάγματος.
Πρόκειται για έναν κάτοικο Ημαθίας 66 ετών και δύο ακόμη άνδρες 41 ετών. Στα χωριά των προφυλακισμένων η είδηση έπεσε σαν βόμβα

«Πρωτόγνωρο να τους κάνουν νέες διώξεις», είπε μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισής τους ο δικηγόρος τους, Βασίλης Νουλέζας.

Ο πεθερός ενός από τους τρεις θα μιλήσει για τις κακές σχέσεις που είχαν στην οικογένεια. «Δεν άφηνε το παιδί του, να μου λέει καλημέρα», σημειώνει.

Με όρους αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι οι υπόλοιποι 8, με περιοριστικούς όρους, όπως να μην ξαναπλησιάσουν σχολεία στα 500 μέτρα.

Ελεύθερος αφέθηκε και ο απόστρατος αστυνομικός που απολογήθηκε τελικά χωρίς τον δικηγόρο που αρχικά είχε επιλέξει.

«Δεν αποτελώ ενεργό μέλος της ομάδας Θεματοφυλάκων του Άρθρου 120 του Συντάγματος, δεν είμαι αρνητής μάσκας ή του εμβολιασμού, δεν πιστεύω ότι έχει καταλυθεί βιαίως το Σύνταγμα, αν και παραβιάζεται. Πιστεύω ότι οι συγκατηγορούμενοί μου δεν είχαν ουσιαστική πρόθεση αρπαγής σε βάρος του γυμνασιάρχη», τόνισε ο απόστρατος αστυνομικός.

Για μία κοπέλα που δεν περιμέναν πως θα φτάσει εκεί που έφτασε θα μιλήσει ένας κάτοικος της Μεθώνης, αναφερόμενος στη χορεύτρια, μέλος των θεματοφυλάκων, ενώ ο πρόεδρος του χωριού θα σημειώσει πως δεν έχει επαφές με τους χωριανούς.

Η προσωρινή ελευθερία τους κινδυνεύει μετά την παραγγελία της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει επεκταθεί και σε περιοχές της Αθήνας και αν έχουν διαπράξει και τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ακόμα και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα