Πάτρα: Νοσούν με κορονιό 27 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα

Πάτρα: Νοσούν με κορονιό  27 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα

Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Πάτρα. 27 εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας έχουν νοσήσει και βρίσκονται σε καραντίνα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους λοιπούς εργαζόμενους.
Σε κλινική κορωνοϊού, με περίπου 80 κλίνες ΜΕΘ, μετατρέπεται ολόκληρος ο 2ος όροφος του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα μετά από έκτακτη σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων στο νοσοκομείο, καθώς το ποσοστό θετικότητας στην Αχαΐα ανέρχεται πλέον στο 2,88 και κρίνονται απαραίτητα τα έκτακτα μέτρα.

Στο νοσοκομείο οι νοσηλείες έφθασαν τις 55 (την Πέμπτη εφημέρευε και τα κρούσματα έφθαναν στο ίδρυμα το ένα μετά το άλλο), με έναν ακόμη ασθενή να βρίσκεται στη ΜΕΘ.

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα με πάνω από 800 άτομα να εντοπίζονται θετικά, άρχισε να αποτυπώνεται και στις νοσηλείες, με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας στην Πάτρα να πιέζεται ασφυκτικά.

Συγκεκριμένα, ενώ στις 3 Νοεμβρίου δεν υπήρχαν πάνω από 80 νοσηλείες στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της αχαϊκής πρωτεύουσας, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου εκτοξεύτηκαν στις 110.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο 38 άτομα ήταν στις κλινικές κορωνοϊού, 12 έδιναν τη δική τους μάχη στην ΜΕΘ , ενώ 4 παιδιά νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική, μάλιστα το ένα είναι ένα βρέφος 11 μηνών, που έχει μεταφερθεί από το Αγρίνιο. Παράλληλα, και στο νοσοκομείο του Ρίου είναι έτοιμη η τρίτη κλινική κορωνοϊού.

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα