Κορονοϊός – Βρετανία: Πάνω από 52.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Κορονοϊός – Βρετανία: Πάνω από 52.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Η Βρετανία κατέγραψε 52.009 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο – τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό σε μολύνσεις από τις 17 Ιουλίου – καθώς και 115 θανάτους από επιπλοκές της νόσου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των υγειονομικών αρχών.

 
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του ιού αυξάνεται ραγδαία, με τις μολύνσεις τις τελευταίες επτά ημέρες να αυξάνονται κατά 18% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι θάνατοι δεν αυξάνονται με τέτοιο ταχύ ρυθμό, εντούτοις ο κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών αυξήθηκε κατά 11%, μετέδωσε το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ «αντιστάθηκε» χθες στις εκκλήσεις γιατρών για επαναφορά περιοριστικών μέτρων για να τιθασευθεί το αυξανόμενο κύμα μολύνσεων, αλλά προειδοποίησε ότι μέτρα θα επιβληθούν εκ νέου αν δεν προτρέξουν οι ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούν ή να λάβουν τις αναμνηστικές δόσεις.

Στη διάρκεια των δηλώσεων του ίδιου την Πέμπτη, ανέφερε, δε, πως τα κρούσματα τον χειμώνα θα μπορούσαν να φτάσουν και τις 100.000 ανά ημέρα.

https://www.newsbeast.gr