Λαμία: Τέσσερις νέοι θάνατοι από covid - Διασωληνώθηκε 54χρονος

Λαμία: Τέσσερις νέοι θάνατοι από covid - Διασωληνώθηκε 54χρονος

Αγριεύει η κατάσταση στο μέτωπο του κορωνοϊού στη Φθιώτιδα πριν καλά καλά περάσουμε στο χειμώνα και ενώ τα ημερήσια κρούσματα δείχνουν ότι δεν έχουμε ακόμη φτάσει το πικ του 4ου κύματος.

Μέσα σε λίγες ώρες μετράμε τέσσερις απώλειες συνανθρώπων μας, οι οποίοι νοσηλευόντουσαν στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Αρχικά έφυγε το βράδυ της Κυριακής 92χρονος Λαμιώτης ο οποίος εισήχθη σε πολύ σοβαρή κατάσταση εξαιτίας της νόσου την ίδια μέρα στην Κλινική Covid.

 Τα ξημερώματα της Δευτέρας καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι στη ΜΕΘ Covid. Πρόκειται για 64χρονο Λαμιώτη που είχε εισαχθεί στο Πέτρινο στις 10 Οκτωβρίου και την επόμενη ημέρα διασωληνώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ εξαιτίας των επιπλοκών της ασθένειας και για 91χρονη που είχε διακομιστεί διασωληνωμένη από την Καρδίτσα στο Νοσοκομείο Λαμίας, στις 28 Σεπτεμβρίου και έδωσε άνιση μάχη με τη νόσο για 20 και πλέον ημέρες.

Μέσα στην ημέρα κατέληξε ένας ακόμη ασθενής 86 ετών από χωριό του Δομοκού, που νοσηλευόταν από τις 14 Οκτωβρίου στην Κλινική, σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς οι δυσάρεστες ειδήσεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς την Κυριακή, χρειάστηκε 54χρονος Λαμιώτης να διασωληνωθεί και να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα επειδή όλες οι κλίνες στη ΜΕΘ Covid Λαμίας ήταν γεμάτες (δεν είχαν καταλήξει ακόμη οι δύο ασθενείς που αναφέρουμε πιο πάνω), χρειάστηκε να διακομιστεί στο Βόλο. Το «Αχιλλοπούλειο» που είχε εξυπηρετήσει ξανά ασθενείς από τη Φθιώτιδα, στο μεγάλο ξέσπασμα της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο.

Και οι δυσάρεστες ειδήσεις δε σταματούν εδώ, καθώς άλλοι τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται στην Κλινική είναι σε σοβαρή κατάσταση και μπορεί να χρειαστούν ΜΕΘ, ενώ αιτήματα υπάρχουν κι από άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας που θέλουν κρεβατια εντατικής για τους ασθενείς τους.

Με αυτά, στο Πέτρινο κτίριο φτάσαμε ήδη τους 31 ασθενείς (την Κυριακή ήταν 32) και δυστυχώς οι αριθμοί των κρουσμάτων δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα δούμε σύντομα μείωση του αριθμού των ασθενών.

lamiareport

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα