Ψυχολογική υποστήριξη στους σεισμόπληκτους Αρκαλοχωρίου, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης

Την πρόθεση να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι, κατέθεσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης, στην αντίστοιχη υπηρεσία του πληγέντος από τον πρόσφατο σεισμό Δήμο Αρκαλοχωρίου. Οι αρμόδιοι μετέφεραν κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στο Αρκαλοχώρι, τη δέσμευση τους να συνδράμουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Ρεθύμνης, με κάθε δυνατό τρόπο, στην ανακούφιση και την αποτελεσματική διαχείριση των ψυχικών τραυμάτων που προκάλεσαν στους πληγέντες οι σοβαρές συνέπειες του σεισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, δρ. Νίκο Αγριμάκη και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, δρ. 'Αννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, άμεσα κινητοποιήθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, επιβεβαιώθηκε η προθυμία και η πρακτική δυνατότητα των ψυχολόγων των δημοτικών κοινωνικών δομών, να παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη στους σεισμόπληκτους και ενεργοποιήθηκε η συνεργασία με τις αντίστοιχες δομές του Αρκαλοχωρίου. 
Λόγω των δυσκολιών που ανακύπτουν για την δια ζώσης υποστήριξη των πληγέντων, θα διεξαχθούν διαδικτυακές  συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, μόλις εξασφαλιστεί η απαραίτητη υποδομή (κατάλληλος χώρος, δυνατότητας σύνδεσης στο διαδίκτυο, τηλεφωνική γραμμή κλπ) στον χώρο φιλοξενίας των σεισμόπληκτων. 
Στο μεταξύ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, στην προσπάθεια για την στήριξη των σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου, ενημερώνει για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ευχαριστεί το Ποδοσφαιρικό Σωματείο ΕΑΠ και τις Ακαδημίες του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΡ, Γιώργο Λιολάκη, όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν την προσπάθειά του εργατικού κέντρου για τους πληγέντες από το σεισμό, η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021. Πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα του Κέντρου, 2831022332 και 2831053332.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα