Πλήρη ελευθερία στους εμβολιασμένους από το Σάββατο - Τέλος τα lockdown

Πλήρη ελευθερία στους εμβολιασμένους ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Συγκεκριμένα ελεύθερα στους εμβολιασμένους, όσον αφορά τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης

Στο εξής επιτρέπονται στα προβλήματα, μπαρ ελπίζω να έχω μουσική και οι θαμώνες να είναι ορθιοί.

Επίσης ο υπουργός υγείας έδωσε το πλαίσιο που θα ισχύει για τους ανεμβολιασμούς και για τα lockdown.

 Τα μέτρα θα ισχύουν 15 ημέρες και θα επαναληφθούν και σε πρώτη φάση θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το Σάββατο 09/10/2021.

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και σε κόκκινες περιοχές θα μπορούσαμε να κινούμαστε όλοι οι πολίτες στο εξής σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και αφορούν επιπλέον ελευθερίες.

 Οι κόκκινες περιοχές θα επισημανθούν στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να προωθηθούν οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να διαχειριστούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωναίο, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και οι παρατηρήσεις των αποστάσεων.

 Οι κόκκινες περιοχές θα ανακαλυφθούν ώστε να υπάρξει γρήγορη αύξηση του πληθυσμού, ωστόσο δεν θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις περιοχές και η μουσική θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς.

 Αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας για αυτά θα γνωστοποιήσουν την αρμόδια Επιτροπή. Ο στόχος είναι, οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 Αναφερόμενος τις αποφάσεις της επιτροπής του υπουργού Υγείας συμπλήρωσε ότι «η επίθεση γνωμοδότησε και σεβόμαστε από τους επιστήμονες που έχουν μετέχουν σε αυτήν. Θα μας δώσει τις συμβουλές της οπότε το ζητήσουμε ».

 Επιπλέον ελευθερίες για τους εμβολιασμένους

 Επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά τους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, παρέχοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν, όπως έκαναν και προ κορονοϊού.  Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται σε, μπαρ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι ορθιοί

 «Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, κανένας περιορισμός.

Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα και θα κάνει μάσκα »τόνισε τον υπουργό υγείας Θάνος Πλεύρης.

 Όσον αφορά τους μικρούς χώρους διασκέδασης που θα ισχύσουν ως έχουν οι περιορισμοί εξήγησαν από τον υπουργό, ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ για 15 ημέρες και θα ξανασταθμιστούν στην πορεία για να απλοποιηθούν και να γίνουν ακόμη πιο ξεκάθαρες που λένε.

 Έγινε επίσης γνωστό ότι όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς που πρέπει να φορούν μάσκες και να τους συνεχίσουν όλα τα μέτρα προστασίας.

 «Όπου παραμένουν οι περιορισμένοι παραμένουν για να μας προστατέψουν όλους τους εμβολιασμένους και ανεμβολιασμένους», κατέλαβαν τον υπουργό Υγείας, λέγοντας ότι πλέον είμαστε σε θέση να πάρουμε τέτοια μέτρα που θα οδηγήσουμε στην κανονικότητα.

 Η γνωμοδότηση της Επιτροπής

 Η γνωμοδότηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων που έχει στη διάθεσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο αναφέρει τα εξής σε σχέση με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

 «Με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στην μειωμένη πιθανότητα νόσησης, μετάδοσης νόσου, σοβαρής εκδήλωσης νόσου και νοσηλείας σε ΜΕΘ ή θανάτου για εμβολιασμένους, η εφαρμογή των θετικών θεμάτων της άρσης όλων των ισχυρών περιορισμών στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης σε όσους ήδη υπάρχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι.

Παράλληλα, τα μέλη της Επιτροπής συστήνουν τη διατήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

 Τα μέλη της Επιτροπής ειδοποιήθηκαν όπως εντός του επομένου δεκαπενθημέρου και στο ίδιο πνεύμα, να εξεταστούν συνολικά και άλλες δραστηριότητες και να ισχύσουν σε αυτά τα μέτρα με σκοπό την απαλλαγή και την ομογενοποίηση των ισχυρών πρωτοκόλλων.

 Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή συνεχίζει αδιάλειπτα την επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας και σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο θα εισηγηθεί τα μέτρα εφόσον χρειάζεται.

 Τέλος, τονίστηκε πως στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής οι υφιστάμενοι περιορισμένοι για μη εμβολιασμένους δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα αποσπούν στην προστασία τους »

 Όπως εξήγησε ο Θ.Πλεύρης πριν από την ανακοίνωση των μέτρων «η δυνατότητα να πάρουμε σήμερα αυτά τα μέτρα δόθηκαν ουσιαστικά χάρη στο εμβόλιο και την προστασία που παρέχει κατά την κορονοϊού αλλά και στη φαρμακευτική αγωγή που έχει συμβάλλει σημαντικά στην ένδειξη ενός ιού ο οποίος τώρα δεν είναι άγνωστος », συμπληρώνοντας ότι ο εχθρός είναι ο κορονοϊός και το όπλο μας ο εμβολιασμός.

 Σύμφωνα με όσα είπε ο ΕΟΔΥ, θα κινηθείτε πιο ενεργά τις επόμενες μέρες στις περιοχές όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη για να αυξηθεί η αγορά των εμβολιασμένων.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα