Χαμός για τις 60.000 θέσεις απογραφέων στην ΕΛΣΤΑΤ. Δόθηκε παράταση ως σήμερα Τετάρτη το βράδυ

Χαμός για τις 60.000 θέσεις απογραφέων στην ΕΛΣΤΑΤ. Δόθηκε παράταση ως σήμερα Τετάρτη το βράδυ

Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον έχει υπάρξει για τις 60.000 θέσεις απογραφέων στην ΕΛΣΤΑΤ. Έτσι η ΕΛΣΤΑΤ, όπως έκανε γνωστό μέσα από ανακοίνωση της, έδωσε παράταση για τις αιτήσεις ως σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά: 

«Λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος, από τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που υποβάλλονται από υποψήφιους Απογραφείς, δίνεται παράταση στην προθεσμία που έληγε την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στις 15:00, μέχρι την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, στις 24.00».

Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, η ανεξάρτητη αρχή αναζητά τους χιλιάδες απογραφείς σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι θα αναλάβουν το σημαντικό έργο της συλλογής των δεδομένων στην απογραφή που θα ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου. Σε κάθε απογραφέα θα αντιστοιχούν περί τα 120 νοικοκυριά, ενώ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο μισθός που θα λάβουν για περίπου ενάμιση μήνα δουλειάς είναι 1.200 ευρώ μεικτά.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για την ένταξη στο Μητρώο Απογραφέων έχουν όσοι είναι τουλάχιστον απόφοιτοι λυκείου ή εξαταξίου γυμνασίου, ηλικίας 18 έως 67 ετών (έτη γέννησης από 1954 έως 2003). Μάλιστα, οι απογραφείς μπορεί να είναι ιδιώτες, ή υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ελεγχόμενων από το Δημόσιο, ΟΤΑ, Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Εξαιρούνται βέβαια υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και όσοι θα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου. «Απογραφείς μπορεί να γίνουν και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, και μάλιστα χωρίς να αλλάξει το status τους στο Μητρώο Ανέργων του Οργανισμού» διευκρινίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και και να κάνετε αιτήσεις μέσω του επίσημου site της ΕΛΣΤΑΤ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα