Συνελήφθησαν διακινητές ναρκωτικών με 89 κιλά κάνναβης στην Κοζάνη

Συνελήφθησαν διακινητές ναρκωτικών με 89 κιλά κάνναβης στην Κοζάνη

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί σε περιοχή της Κοζάνης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της ΟΠΔΕ του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, τρία άτομα, δύο ημεδαποί 50 και 54 χρόνων και μία 42χρονη αλλοδαπή, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, στo πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς σε περιοχή της Κοζάνης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 50χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν έξι ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 57 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 88,9 κιλών. Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης 8,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα καλαμάκι με υπολείμματα ηρωίνης.

Παράλληλα, στο σημείο εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τη 42χρονη και συνοδηγό το 54χρονο, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την απρόσκοπτη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών. Στην κατοχή της 42χρονης βρέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και τα χρηματικά ποσά των 730 ευρώ και 369 LEU Ρουμανίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

- 88 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
- δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
- μικροποσότητα ηρωίνης,
- 8,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
- ένα καλαμάκι με υπολείμματα ηρωίνης,
- 4 κινητά τηλέφωνα με 7 κάρτες SIM και
- τα χρηματικά ποσά των 730 ευρώ και των 369 LEU Ρουμανίας.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα