Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία: Μας ειδοποίησαν στις 4 το πρωί και φύγαμε από το σπίτι μας

Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία: Μας ειδοποίησαν στις 4 το πρωί και φύγαμε από το σπίτι μας

Η περιοχή Ντουράκο, και οι οικισμοί Πευκογυλακι, Παρασκευάς, Άη Γιάννης Μακρινός και το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής έχουν εκκενωθεί λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην Κορινθία

Μία δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι του Σχίνου Κορινθίας, όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οικισμοί.
Στο σημείο επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 28 οχήματα, με τη φωτιά να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναμένεται με το πρώτο φως της ημέρας να σηκωθούν και τα εναέρια μέσα, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πρόκειται για τα Γεράνια Όρη, μια πευκόφυτη περιοχή, με τους ανέμους στο σημείο να είναι ισχυροί. Η φωτιά έχει μπει μέσα στο δάσος ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν και πολλοί εθελοντές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν υποστεί ζημιές τρεις εξοχικές κατοικίες, ενώ άλλες πληροφορίες από το σημείο αναφέρουν ότι έχουν καεί δύο σπίτια.

Στο Αλεποχώρι, όπου κάτοικοι έχουν προχωρήσει σε εκκένωση των σπιτιών τους λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή του Σχίνου Λουτρακίου από εχτές το βράδυ, βρέθηκε η κάμερα του Mega.
«Μας ειδοποίησαν στις 4 το πρωί και φύγαμε από το σπίτι μας. Τα αφήσαμε όλα όπως ήταν, πήραμε το αυτοκίνητό μας και φύγαμε. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ακόμα, όταν σβηστεί η φωτιά θα επιστρέψουμε», ανέφερε κάτοικος της περιοχής στο Mega.

«Είμαι stand by από τις δέκα εχτές το βράδυ. Το πρωί κατά τις 3-4 τα ξημερώματα κόρναραν τα περιπολικά έξω από το σπίτι. Άκουσα ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν ελαιώνα. Η φωτιά μπήκε στα Γεράνια Όρη, έφτασε στη Μαυρολίμνη, και μετά φύγαμε από το σπίτι. Είμαστε από τις 4.30 το πρωί στην παραλία. Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 600 μέτρα από το σπίτι μου. Τώρα η φωτιά είναι στον οικισμό Παρασκευά και κατεβαίνει προς τα Μέγαρα. Ακούμε ότι έχουν καεί σπίτια στη Μαυρολίμνη. Όταν σηκώθηκα ειδοποίησα όλη τη γειτονιά, τους χτύπησα κουδούνια να ξυπνήσουν να κατέβουμε όλοι στην παραλία», περιέγραψε άλλος κάτοικος.

Η φωτιά αυτή την ώρα κατηφορίζει προς το Χάνι, όπου υπάρχουν αμπέλια και ελαιώνες, με τους ανέμους στην περιοχή να παραμένουν ισχυροί.

Όπως ανέφερε ο κάτοικος του Αλεποχωρίου στο MEGA, η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή του Μαζιού. «Η φωτιά έχει πολύ μεγάλη ένταση. Ευτυχώς κόπασαν οι άνεμοι εδώ και μισή ώρα» σημείωσε, κάνοντας λόγο ότι στο Αλεποχώρι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και πυροσβεστικής.

Σε ότι αφορά στο Αλεποχώρι, τα σπίτια εκκενώθηκαν προληπτικά όπως είπε και όλος ο κόσμος μαζεύτηκε στην περιοχή του λιμανιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα