Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: 3 εστίες και πετρέλαιο στα δωμάτια - Πού στρέφονται οι έρευνες

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: 3 εστίες και πετρέλαιο στα δωμάτια - Πού στρέφονται οι έρευνες

Η φωτιά που ξέσπασε στο ξενοδοχείο στη Συγγρού την Πέμπτη ξεκίνησε από τρεις εστίες σε δύο δωμάτια, σε δύο ορόφους και ήδη οι έρευνες των Αρχών στρέφονται σε δύο ύποπτα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθαρίστριες που εργάζονται στο ξενοδοχείο ανέφεραν στις Αρχές ότι είδαν δύο τουλάχιστον δράστες, να κινούνται ύποπτα στον 1ο και 2ο όροφο του κτιρίου, πριν ξεσπάσει η φωτιά. Τόνισαν μάλιστα πως ήταν πρόσωπα που δεν τα είχαν δει ξανά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace.

Ηδη οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν εξετάσει το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου στη Συγγρού, ενώ έχουν πάρει και τουλάχιστον 20-25 καταθέσεις από πελάτες και εργαζομένους. Υπενθυμίζεται πως το ξενοδοχείο την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά είχε τουλάχιστον 70-80 ενοίκους.

Τα ευρήματα που δείχνουν εμπρησμό

Από τα στοιχεία που εντόπισαν τα στελέχη του αρμόδιου ανακριτικού τμήματος συμπεραίνουν πως πρόκειται για εμπρησμό:

ξέσπασαν δύο εστίες φωτιάς σε δύο άδεια δωμάτιο, το ένα στον 1ο όροφο και ένα στο 2ο όροφο. Εκεί βρέθηκαν τρία πλαστικά μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό (πιθανότατα πετρέλαιο), εκ των οποίων τα δύο καμένα και ένα αλλοιωμένο, πάνω στα στρώματα κρεβατιών. Στον 2ο όροφο βρήκαν δύο ακόμη μπιτόνια γεμάτα με εύφλεκτο υγρό, όπως και ίχνη περιέλουσης στο κλιμακοστάσιο του 1ου ορόφου.

Οι δικαστικοί επιμελητές και το σφράγισμα δωματίων

Ενδιαφέρον έχει και ένα ακόμα στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές, καθώς η φωτιά στο ξενοδοχείο στη Συγγρού ξέσπασε τη στιγμή που οι δικαστικοί επιμελητές θα σφράγιζαν το ξενοδοχείο λόγω οικονομικών οφειλών ενοικίων, και θα άλλαζαν κλειδαριές.

Στο νοσοκομείο τραυματίες -Μία γυναίκα διασωληνωμένη από τη φωτιά

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, είπε στο iefimerida.gr ότι «έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αττικόν τρία άτομα από τη φωτιά. Τα δυο περιστατικά είναι με αναπνευστικά προβλήματα, με το ένα εξ αυτών, μια γυναίκα, να έχει υποστεί εισπνευστικά (σ.σ. εσωτερικά) εγκαύματα και να είναι αυτή την ώρα διασωληνωμένη».

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο, το τρίτο περιστατικό στο οποίο συνέδραμαν διασώστες του ΕΚΑΒ ήταν ορθοπεδικής φύσεως, για άτομο που είχε υποστεί κάταγμα. Πέρα από τα τρία, πιο σοβαρά περιστατικά, πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε τέσσερα ακόμη άτομα.

Τρεις εστίες φωτιάς σε διαφορετικούς ορόφους στο ξενοδοχείο της Συγγρού

Τρεις εστίες φωτιάς σε δύο διαφορετικούς ορόφους, βρήκαν οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής και της Ασφάλειας, στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace, στην λεωφόρο Συγγρού, όπου χτες ξέσπασε η πυρκαγιά.

Με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα νοσηελύονται δύο αλλοδαπές γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι διασωληνωμένη στο Αττικό Νοσοκομείο, καθώς και ένας άνδρας που έπαθε επίσης σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και κάταγμα στο πόδι.

Αναζητούν τους δράστες του εμπρησμού

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που χειρίζονται το περιστατικό, θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για προσπάθεια εμπρησμού του ξενοδοχείο και ερευνούν πλέον ποια είναι τα κίνητρα, προκειμένου να φτάσουν στους δράστες και να φωτίσουν την υπόθεση.

Από την αυτοψία στο χώρο διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε δύο εστίες στον πρώτο όροφο, η μία μέσα σε δωμάτιο και η άλλη στο διάδρομο, ενώ η τρίτη στον διάδρομο του 2ου ορόφου.

Και στα τρία σημεία βρέθηκαν καμένα πλαστικά μπιτόνια, ενώ άλλα δύο άθικτα βρέθηκαν στον διάδρομο του 2ου ορόφου.

Στον ίδιο όροφο μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έχει γίνει προσπάθεια εμπρησμού και μέσα σε δύο δωμάτια, με εύφλεκτο υγρό στα κρεβάτια, αλλά για άγνωστο λόγο η πυρκαγιά δεν πήρε διαστάσεις.

Και οι άλλες εστίες δεν ήταν μεγάλες και σβήστηκαν γρήγορα από την Πυροσβεστική, αλλά υπήρξε πολύς καπνός που «έπνιξε» το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό των τριών πελατών, ενώ άλλοι 20, πελάτες και εργαζόμενοι, απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες.

Δικαστικοί επιμελητές είχαν πάει να σφραγίσουν το ξενοδοχείο

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι την ώρα που εκδηλώθηκαν οι εστίες της πυρκαγιάς, στην είσοδο βρίσκονταν δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι είχαν πάει να σφραγίσουν το ξενοδοχείο, καθώς υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ του ιδιοκτήτη του κτιρίου με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας μέχρι τώρα έχουν πάρει καταθέσεις για την υπόθεση από περισσότερα από 25 άτομα, ενώ έκαναν και δεύτερη αυτοψία σήμερα στο χώρο, αναζητώντας και οπτικό υλικό από κάμερες, που θα μπορούσε να βοηθήσει το έργο της προανάκρισης.

Παράλληλα ερευνώνται όλες οι παράμετροι, μεταξύ των οποίων και τα θέματα ασφαλείας, καθώς, όπως λένε οι αρμόδιο αξιωματικοί, αν η συγκεκριμένη πυρκαγιά εκδηλωνόταν νύχτα, θα μπορούσε να εξελιχτεί σε τραγωδία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα