Δεν ήθελα να σκοτώσω τον άνθρωπο που με έφερε στη ζωή - Συγκλόνισε ο 26χρονος πατροκτόνος

Δεν ήθελα να σκοτώσω τον άνθρωπο που με έφερε στη ζωή - Συγκλόνισε ο 26χρονος πατροκτόνος

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας η δίκη του 26χρονου από τη Ζάκυνθο, που κατηγορείται ότι Μάιο του 2018 πυροβόλησε με μία καραμπίνα και σκότωσε τον πατέρα του, προκειμένου όπως υποστήριξε, να σώσει τα μικρότερα αδέλφια του από την κακοποίηση που βίωναν στα χέρια του θύματος.

Όπως είχε αναφέρει κατά την προανάκριση, όταν αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας του κακοποιούσε τα αδέλφια του, όπως και εκείνον όταν ήταν σε μικρή ηλικία, αποφάσισε να δώσει ένα τέλος και να τα γλιτώσει. «Έχω υποφέρει πολύ. Δεν ήθελα να σκοτώσω τον άνθρωπο που με έφερε στη ζωή» είπε μετά την απαγγελία της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που τον βαρύνει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 26χρονος το βράδυ της 27ης Μαΐου 2018 πήγε σε ραντεβού, που είχε κλείσει στον πατέρα του, με το αυτοκίνητο της αδελφής του, από το οποίο είχε αφαιρέσει τις πινακίδες. Φορώντας γάντια και έχοντας καλύψει το πρόσωπο του με μια μπλούζα, πλησίασε το αυτοκίνητο του πατέρα του, ο οποίος τον περίμενε στο σημείο όπου είχαν ορίσει το ραντεβού. Πυροβόλησε και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του αστυνομικού που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Ο ίδιος περιέγραψε, πως φτάνοντας στο σημείο είδε τα τζάμια του αυτοκινήτου σπασμένα και το θύμα πεσμένο στη θέση του συνοδηγού. Όπως κατέθεσε, υπήρχαν ίχνη αίματος παντού, ενώ τα κλειδιά του αυτοκινήτου ήταν πεσμένα μπροστά από τη θέση του συνοδηγού. Όπως εξήγησε, δίπλα από το θύμα βρέθηκε και το κινητό του τηλέφωνο. Σε αυτό βρέθηκαν κλήσεις, που όπως εξακριβώθηκε, έγιναν από το θύμα προς τον 26χρονο γιο του.

Δύο μέρες μετά τη δολοφονία, σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, οι αρχές πήγαν στο σπίτι του 26χρονου, ο οποίος υποστήριζε, ότι το κινητό του είχε χαλάσει. Στη συνέχεια αποκάλυψε, ότι ο ίδιος το έριξε στο νερό, για αν το καταστρέψει και να μη βρεθούν οι κλήσεις. Όπως είπε, το είχε πετάξει σε κάδο, ενώ στη συνέχεια οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποθήκη, όπου είχε την καραμπίνα του εγκλήματος.

Ο αστυνομικός ανέφερε στη κατάθεση του, ότι όσο ο 26χρονος βρισκόταν στο κρατητήριο, εκείνος τον επισκεπτόταν και μιλούσε φιλικά μαζί του. Ο ίδιος είπε, πως ο 26χρονος του μίλησε για την χρόνια ενδοοικογενειακή βία που ασκούσε στα μέλη της οικογένειας ο βίαιος πατέρας του, ο οποίος σύμφωνα με το 26χρονο εκτός από βίαιος, ήταν και σεξουαλικά άρρωστος.

Ο αδελφός του θύματος έκανε λόγο για έναν άνθρωπο, που φρόντιζε μόνος του τα παιδιά του μετά το θάνατο της τελευταίας του γυναίκας, χωρίς να τους λείψει τίποτα. Σύμφωνα με όσα είπε, ο αδελφός του δεν υπήρξε ποτέ παιδεραστής, βίαιος ή ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά του. Τόνισε ότι ο αδελφός του έβαλε σύρματα σε πόρτες και παράθυρα, μετά το θάνατο της γυναίκας του το 2017, καθώς φοβόταν μήπως τον ληστέψουν, αλλά και για λόγους προστασίας των παιδιών. Ο ίδιος, ανέφερε επίσης, ότι δε γνώριζε να έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος του αδελφού του, αν και το 2009 είχε κληθεί από τις αρχές να καταθέσει για μία από αυτές.

Ο ίδιος ανέφερε, ότι ο 26χρονος δεν είχε σχέσεις με τον πατέρα του από τότε που ήταν 15 χρόνων και ότι μόνο 4 μήνες πριν τη δολοφονία είχαν αποκτήσει επαφές. Ακόμη ανέφερε, ότι μετά τη δολοφονία εκείνος και ο 26χρονος άφησαν τα παιδιά σε συγγενείς της τελευταίας γυναίκας του θύματος, που κατάγονταν από την Ρουμανία και τόνισε, ότι ο 26χρονος στην κηδεία του πατέρα του ήταν νηφάλιος και δεχόταν συλλυπητήρια.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρώην δήμαρχος της περιοχής, ο οποίος μίλησε για το αυτοκίνητο-κλούβα του θύματος, που διέθετε μάλιστα κουρτίνες, που δεν επιτρέπουν στο φως να περάσει καθόλου. Μίλησε για την εικόνα, που αντίκρυσαν όταν πήγαν στο σπίτι του θύματος το 2011 άνθρωποι από τις υπηρεσίες του Δήμου, μετά από καταγγελίες. Όπως είπε, είδαν τα παιδιά δεμένα σε ένα στύλο στο υπόγειο και τόνισε, ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε μία σιωπή, γι΄ αυτά που βίωναν τα παιδιά. «Όλοι ξέραμε, κανείς δε μιλούσε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας εξήγησε πως η κοινωνία της Ζακύνθου, αναστατωμένη πήγε στο δικαστήριο, όταν ο 26χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή, για αν του συμπαρασταθεί. «Πλήρωσε το τοξικό περιβάλλον, στο οποίο ζούσε. Πήγε να λύσει αυτό που έπρεπε να λύσει η κοινωνία» ανέφερε. Στο δικαστήριο κατέθεσε και μάρτυρας, που δήλωσε ότι γνώριζε το θύμα από παλιά και το χαρακτήρισε ως άτομο με διπλή προσωπικότητα, που του είχε ζητήσει κάποιες φορές να του βρει γυναίκα.

Ο ίδιος ανέφερε, ότι στο νησί είχε ακουστεί, ότι θύμα ασελγούσε στα παιδιά του, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση από πουθενά. Χαρακτήρισε «άγγελο» τον 26χρονο. Ως ένα παιδί που ήταν εργατικό και δεν προκαλούσε προβλήματα σε κανέναν, περιέγραψε τον 26χρονο ταξιτζής της περιοχής, που ήταν αυτός, που βρήκε το πτώμα του θύματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 1 Ιουλίου.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα