Δίκη Χρυσής Αυγής: "Κακιά στιγμή" η δολοφονία Φύσσα - Η οργή της μάνας

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Κακιά στιγμή" η δολοφονία Φύσσα - Η οργή της μάνας

«Κακιά στιγμή» χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτος ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, φερόμενος ως συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος διατηρούσε σχέση με τη κόρη του καθ´ ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα τόνισε πως ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν «οικογενειάρχης, ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλεται σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητο και αντέδρασε με αυτό τον τρόπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις».

Ταυτόχρονα, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως ουδέποτε συμμετείχε ή άκουσε για συμπλοκή μέχρι το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου, καθώς και το μοιραίο βράδυ είχε πάει μόνος του να πετάξει «τρικάκια» της Χρυσής Αυγής, τα οποία του είχε δώσει ο Γιώργος Ρουπακιάς λίγα λεπτά νωρίτερα. Μάλιστα υποστήριξε ότι είχε ξεχάσει το κινητό του πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του Γιώργου Ρουπακιά επιχειρώντας να δικαιολογήσει πως βρέθηκε στο ντουλαπάκι του οχήματος.

Απολογείται ο συνοδηγός Ρουπακιά - Τι είπε για τη δράση της ΧΑ στο Μελιγαλά

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε τις εξαντλητικές ερωτήσεις της έδρας του δικαστηρίου σχετικά με τους ισχυρισμούς του ενώ έπεσε σε αντιφάσεις όταν κλήθηκε να απαντήσει πως ο Γιώργος Ρουπακιάς τον τοποθετεί στην Αμφιάλη το βράδυ της δολοφονίας, ενώ ο Ιωάννης Άγγος πριν λίγες ημέρες είπε ότι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου ήταν ο μόνος που ενημερώθηκε από τον ίδιο πως κάποια άτομα τον ενοχλούσαν στην καφετέρια «Κοράλλι».

Κατηγορούμενος: Πήρα τηλέφωνο τον Πατέλη.

Εισαγγελέας: Σας είπε ότι «θα συναντήσετε τον Ρουπακιά στο τάδε σημείο»;

Κατηγορούμενος: Έκανα δύο κλήσεις, η πρώτη μου λέει «κλείσε γιατί έχω πρόβλημα με το μικρό». Επειδή όμως ήμουν υπεύθυνος για τη διαφήμιση, τον ξαναπήρα και του λέω «έχω πρόβλημα με τα τρικάκια» και μου λέει «πήγαινε πάρ’ τα».

Εισ: Πήγατε δηλαδή χωρίς να μιλήσετε με τον Ρουπακιά;

Κατηγορούμενος: Ναι.

Εισ: Ναι αλλά κατι τέτοιο δε λέει ο Ρουπακιάς στην απολογία του, εσείς μήνυμα λάβατε;

Κατηγορούμενος: Ναι, ότι «ελάτε τώρα στην τοπική»

Εισ: Τι φορούσατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγορούμενος: Ένα μαύρο παντελόνι

Εισ: Γιατί εδώ αναφέρουν ότι φοράτε μια άσπρη φόρμα…

Κατηγορούμενος: Βεβαίως, ναι, εγώ το εξηγώ ότι με βάση μια απολογία του Ρουπακιά έχει γινει ένα γαϊτανάκι με βάση αυτή την άσπρη φόρμα…

Εισ: Δεν είναι μόνο η απολογία του Ρουπακιά. Είναι και καταθέσεις που μιλάνε για κάποιον με λευκή φόρμα που τρέχει δίπλα από το αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Κατηγορούμενος: Εγώ θα σας απαντήσω ότι υπάρχουν καποιοι που με έχουν αναγνωρίσει…

Εισ: Εγώ σε σας λέω, ότι σας έχουν αναγνωρίσει

Κατηγορούμενος: Μα το γεγονός ότι έχει εντοπιστεί κάποιος με άσπρη φόρμα δεν σημαίνει ότι είμαι εγώ…

Εισ: Πώς εξηγείτε την απολογία του κ. Ρουπακιά;

Κατηγορούμενος: Δεν εξηγείται. Δεν ήμουν εκεί. Ζήτησα εξετάσεις, δακτυλοσκοπικές κλπ. Αυτή τη στιγμή με έχουν προδικάσει, με έχουν βγάλει δολοφόνο, σε τάγματα εφόδου. Ζητάω τις κάμερες και ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί οι κάμερες από την ώρα της δολοφονίας.

Πρ: Ο κ. Ρουπακιάς σας αναφέρει.

Κατηγορούμενος: Ο Ρουπακιάς έχει δώσει πολλές διαφορετικές καταθέσεις και ναι, κάποια στιγμή, φόραγα αυτή τη φόρμα στα γραφεία της Νίκαιας. Το αν φόραγα εκείνο το βράδυ φόραγα εκείνη τη φόρμα… Συγγνώμη αλλά είναι το πρώτο μου δικαστήριο εμένα δε με γνωρίζουν ούτε οι φίλοι του Παύλου Φύσσα και αυτή τη στιγμή έχω την άμεση συνέργεια που δεν έχει κανείς άλλος…

Εισ: Η Χρυσούλα Ρουπακιά είπε ότι εκείνο το βράδυ φορούσατε μία λευκή φόρμα.

Κατηγορούμενος: Δηλαδή αν εγώ πω για μία γυναίκα με κόκκινη φούστα σημαίνει ότι είναι αυτή;

Εισ: Μας είπατε εδώ ότι το κινητό το ξεχάσατε στον ουρανό του αυτοκινήτου αλλά εδώ μας είπε ότι ότι του το είχαν δώσει…

Κατηγορούμενος: Εγώ είπα κάτι τέτοιο; Όχι κα Εισαγγελεύ.

Συνήγορος: Ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας λέει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να ερωτάται με βάση αυτά που ο ίδιος έχει πει. Όχι με βάση τι έχουν πει οι άλλοι. Με όλο τον σεβασμό.

Εισ: Με τον κατηγορούμενο Λαγό είχατε επικοινωνία εκείνο το βράδυ;

Κατηγορούμενος: Με τον Λαγό εγώ δεν είχα καμία σχέση, δε μίλαγα ποτέ, δεν ειχα αυτό το προνόμιο, δεν είχα την δυνατότητα στους δύο μήνες εκεί να έχω τέτοια προνόμια…

Η οργισμένη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα

Την ίδια στιγμή, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως γνώριζε τον Παύλο Φύσσα προσωπικά.

Πάρεδρος: Ο προστατευόμενος Γ’ και ένας μάρτυρας λενε ότι ο Φύσσας είχε στοχοποιηθεί τρεις μήνες πριν και αναφέρεται και το όνομά σας.

Κατηγορούμενος: Ο προστατευόμενος είτε εκπροσωπεί πολιτικά συμφέροντα είτε έχει πάρει χρήματα. Είναι ψυχοπαθής, έχει νοσηλευτεί. Τον ξέρουμε ποιος είναι. Ο άλλος μάρτυρας είναι φαντασιόπληκτος. Κυκλοφορούσε σαν μπράβος. Εδώ πήγε και είπε πως ήταν στη δολοφονία του Φιλόπουλου και τον μάζεψαν σηκωτό, χωρίς να είναι. Έτσι τα λέει.

Παρ: Γιατί πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ότι έκανε;

Κατηγορούμενος: Ήταν με την οικογένεια του στη Χρυσή Αυγή. Οικογενειάρχης. Ήρεμος άνθρωπος. Βοηθούσε στα πάντα. Θεωρώ ότι το γεγονός οφείλεται σε μία κακιά στιγμή. Αιφνιδιάστηκε. Τον τραβούσαν να τον βγάλουν από το αυτοκιπνητο και αντέδρασε με αυτό τον τροπο που εγώ τον κατακρίνω. Φεύγεις, δεν μένεις.

Παρ: Ναι αλλά δεν ήταν εκεί. Πήγε… και μέσα σε ένα λεπτό τράβηξε μαχαίρι.

Κατηγορούμενος: Αψυχολόγητο αυτό που έκανε τι να πω;

Βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα και αφού το δικαστήριο είχε διακόψει, η Μάγδα Φύσσα σηκώθηκε όρθια και του απηύθυνε το λόγο.

Μάγδα Φύσσα: Καζαντζόγλου, δεν τον ήξερες ρε; Θα σου φέρω δέκα που θα πουν ότι τον ήξερες…

Ακροατήριο: Ρουπακιά, ήσουν εκεί ρε ή δεν ήσουν; 

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Ιωάννη Καζαντζόγλου ακολούθησε ο ο Ελπ. Καλαρίτης που φέρεται να ήταν μέλος του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν συνεχώς στο σπίτι του το μοιραίο βράδυ και ότι βγήκε μόνο το επόμενο πρωί για να πάει στο σχολείο τα παιδιά του. «Η Χρυσή Αυγή ήταν ανερχόμενο κόμμα και φοβόμασταν ένα τέτοιο γεγονός, μια προβοκάτσια. Και έτσι έγινε. Μπλέξαμε όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κι αυτός για τις δεκάδες τηλεφωνικές κλήσεις που είχε με τους συγκατηγορούμενούς του ανέφερε και αυτός ότι μιλούσαν περί ανέμων και υδάτων. Μάλιστα έκανε λόγο για «σατανική σύμπτωση αναφορικά με τις απανωτές κλήσεις με τους Ιωάννη Άγγο και Ιωάννη Καζαντζόγλου.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα