Δολοφονία Γραικού: "Ο φονιάς είχε συνεργούς" λέει η οικογένεια

Ο δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού είχε συνεργούς υποστηρίζει η οικογένεια του άτυχου επιχειρηματία. Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη για το τραγικό έγκλημα, ξεσπώντας σε λυγμούς. Το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR σας αποκαλύπτει τι ισχυριζόταν ο δράστης από την πρώτη στιγμή στη σύζυγο του Γραικού.

Η σύζυγος, τα δύο παιδιά και τα αδέρφια του Δημήτρη Γραικού επιμένουν ότι κάποιοι βοήθησαν τον κατηγορούμενο να θάψει τον επιχειρηματία. Αυτό που θέλουν τώρα είναι να βρεθούν και να πληρώσουν για όσα έκαναν. 

Ο Γραικός δέχτηκε πάνω από τέσσερα χτυπήματα

Ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης, που ήταν παρών στην πρώτη νεκροψία ως τεχνικός σύμβουλος των αδερφών του Γραικού δεν αποκλείει τη συμμετοχή και άλλων ατόμων στο έγκλημα. Δέχθηκε πάνω από 4 χτυπήματα αποκαλύπτει. Το ένα που δέχτηκε στον θώρακα ήταν το θανατηφόρο.

«Η σορός δεν αυτολύθηκε μετά από 2,5 χρόνια, ήταν σχεδόν αναλλοίωτη. Μπορούσαμε να αναγνώσουμε όλα τα τραυματικά ευρήματα. Τα τραύματα που είδαμε ήταν πολλαπλά στον θώρακα και την κεφαλή, δηλαδή εν ζωή δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα» εξηγεί ο ιατροδικαστής και προσθέτει: «Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω αν συμμετείχε και άλλο άτομο»

«Από τη στιγμή που τον έθαψα δεν μπορούσα να κάνω πίσω»

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του λύγισε. Ισχυρίστηκε ότι ο Γραικός ήταν εκείνος που του επιτέθηκε πρώτος. Τον έπιασε από την μπλούζα και ήρθαν στα χέρια. Έπεσαν στο τσιμέντο χτυπώντας ο ένας τον άλλο. Το κακό δεν άργησε να γίνει. Τον έκρυψε στην αποθήκη και στη συνέχεια τον έθαψε μαζί με το αυτοκίνητο.

Στην ερώτηση της ανακρίτριας γιατί δεν έλεγε επί 2,5 χρόνια την αλήθεια ισχυρίστηκε:

«Από τη στιγμή που τον έθαψα, μπήκα σε ένα ολισθηρό μονόδρομο. Δεν μπορούσα να κάνω πίσω. Σκέφτηκα τα παιδιά μου. Η κόρη μου έδινε πανελλήνιες.  Τρεις μήνες μετά το γεγονός έκλεισα τη μονάδα που είχα. Άνοιξα μια δεύτερη 20 χλμ μακριά. Από εκείνη τη μέρα ζω με τύψεις. Έχασα 40 κιλά δεν κοιμόμουν τα βράδια».

Σύζυγος Γραικού: «Μου έλεγε ότι ο άνδρας μου είχε πιει…»

Αποκαλυπτική είναι η συνομιλία που είχε ο κατηγορούμενος με τη σύζυγο του Γραικού την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του. Η Δέσποινα Γραικού γνώριζε ότι θα τον συναντούσε στο σφαγείο του, στις 3 Νοεμβρίου του 2016.

«Ρώτησα τον 46χρονο τι έγινε με τον άντρα μου και μου είπε "ήμασταν μαζί στο σφαγείο και μετά καθίσαμε μαζί με άλλα 8 άτομα στο κυλικείο για να πιούμε ένα τσιπουράκι. Τον ρώτησα: “Ήπιε και ο Δημήτρης ; Όλοι ήπιαμε, μου απάντησε. Μετά έφυγαν».  

«Στη δεύτερη επικοινωνία όμως τον ξαναρώτησα αν ήπιε πολύ και μου είπε ότι ο Δημήτρης δεν ήπιε γιατί ήταν ανήσυχος και χτυπούσε συνέχεια το τηλέφωνο και μιλούσε». 

Η πλευρά του κατηγορούμενου  θα ορίσει πραγματογνώμονα ιατροδικαστή. Στην ανακρίτρια προσκόμισαν  έγγραφα που αποδεικνύουν, όπως ισχυρίζονται,  ότι με το θύμα δεν είχε καμία οικονομική διαφορά.

Δικηγόρος αδελφών Γραικού: Λάθος η πρόθεση για μηνύσεις. Ξεσπά η χήρα

Μηνύσεις από τη χήρα και τα παιδιά – Μας στοχοποίησαν

Η σύζυγος και ο γιος του Δημήτρη Γραικού ξεσπούν για τα όσα έζησαν τα τελευταία 2,5 χρόνια. Θα μηνύσουν όσους τους στοχοποίησαν για το θάνατο του άτυχου επιχειρηματία. Τα λόγια τους συγκλονίζουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα