Εξάρθρωσαν σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Κομοτηνή

Εξάρθρωσαν σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στην Κομοτηνή

Με ολιγόλεπτη καταδίωξη από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών μπήκαν τίτλοι τέλους στην δράση μιας τετραμελούς συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών και την διακίνησή τους στην Κομοτηνή.

Αρχικά, εντοπίστηκαν να κινούνται με Ι.Χ. αυτοκίνητο δύο 22χρονοι, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και επιχείρησαν να διαφύγουν πετώντας από το παράθυρο του οχήματος μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 100 γραμμαρίων. Όμως, οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 22χρονος αλλοδαπός αναλάμβανε την προμήθεια της συμμορίας με ναρκωτικά, τα μετέφερε μαζί με τον 22χρονο Έλληνα και τα παρέδιδαν σε έναν 29χρονο Έλληνα ο οποίος τα διακινούσε μαζί με έναν 21χρονο Έλληνα. Από τους δυο τελευταίους, συνελήφθη μόνο ο 29χρονος ενώ ο 21χρονος αναζητείται, ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ. αυτοκίνητο. Σε βάρος των τεσσάρων νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, κατά περίπτωση που περιλαμβάνει και τον 21χρονο. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

 

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν σε αυτό του 22χρονου Έλληνα δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 31,3 γραμμαρίων, μια συσκευασία και ένα κουτί με άγνωστη λευκή ουσία βάρους 126,2 γραμμαρίων που εστάλη για χημική ανάλυση, έξι κενές νάιλον συσκευασίες, ένας μεταλλικός θρυμματιστής, ένα μαχαίρι και 50 ευρώ. 

Στο σπίτι του 22χρονου αλλοδαπού, κατασχέθηκαν μια συσκευασία και ένα κουτί με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 408,3 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, 47 κενές συσκευασίες και 2.270 ευρώ. Τέλος, στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκαν άλλες 12 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 214 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 36 κενές συσκευασίες.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα