Στο χορό των ρίχτερ η Πελοπόννησο - Νέος σεισμός ταρακούνησε την Ηλεία

Στο χορό των ρίχτερ η Πελοπόννησο - Νέος σεισμός ταρακούνησε την Ηλεία

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19.57 στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ της Ζακύνθου και της Ηλείας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Είχε προηγηθεί στις 18.31 σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο μεταξύ της Ζακύνθου και της Ηλείας.

 Νωρίτερα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18.31 τη Δευτέρα σύμφωνα με το  Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Tο επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 20 χιλιόμετρα δυτικά του Πύργου.

Αν και αρχικά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανέφερε πως ο σεισμός ήταν 4R στη συνέχεια αναθεώρησε την εκτίμησή του προς τα πάνω και συγκεκριμένα στους 4,4 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση ήταν επιφανειακή. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν 3,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας. 

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, ο σεισμός ήταν 4,4 ρίχτερ.

Έγινε στις 18:31 το απόγευμα, με επίκεντρο 20 χιλιόμετρα Δυτικά του Πύργου Ηλείας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 1 χιλιόμετρο…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα